Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Kolumne - Arhiv

Kaj je tisto, kar premorejo uspešnejši ljudje?

Urban Praprotnik Kaj je tisto, kar premorejo uspešnejši ljudje?

27.07.2021

Kaj bi naredil vaš otrok, če bi mu dali slaščico in bi mu pri tem povedali naslednje: "To sladico lahko kar takoj poješ, a če ti bo uspelo počakati, potem za nagrado dobiš še eno dodatno."

“Prekletstvo Olimpa”

Luka Culiberg “Prekletstvo Olimpa”

24.07.2021

Tokio letos drugič gosti poletne olimpijske in paraolimpijske igre. Igre, ki jih je gostil leta 1964, so bile hkrati tudi prve olimpijske igre v Aziji.

Dobrodošli v obdobju Tadeja Pogačarja

Slavko Jerič Dobrodošli v obdobju Tadeja Pogačarja

19.07.2021

Lani je marsikdo zmago Tadeja Pogačarja na Touru razumel kot naključno, a zdaj je večini poznavalcev jasno, da smo vstopili v obdobje gorenjskega volka. Kako dolgo bo trajalo? Nihče ne ve, a volkovi so izredno vzdržljivi.

Podtaknjen doping skozi kožo

Urban Praprotnik Podtaknjen doping skozi kožo

20.07.2021

Si predstavljate, da ste vrhunski športnik? Z veliko truda, naravnih danosti napredujete in živite sanje o poštenosti in čistosti športa. Zavračate vsakršno nedovoljeno pomoč. Pa vendar ste na dopinški kontroli obtoženi goljufije. Kako je to mogoče?

Gibanje in covid-19

Urban Praprotnik Gibanje in covid-19

14.07.2021

Se spomnite dedka Tonija iz Zagreba, ki je v naključnem pogovoru s hrvaško novinarko strnil misel o tem, da bodo upokojenci, ki se ne gibajo, uničili zdravstveni sistem in zaključil v čustveno nabito sporočilo “Vježbaj, pi... ti materina”?

Zapisi iz močvirja: Dolgo, vroče poletje.

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Dolgo, vroče poletje.

13.07.2021

Slovenija se je ostro zavzela za preiskavo zločina, ki se je v Iranu zgodil leta 1988. Pobuda je nadvse humana in sodi v kontekst slovenskega boja proti svetovnim avtokratom in diktatorjem. A ne proti vsem diktatorjem …

Dejstva

Andrej Stopar Dejstva

07.07.2021

"Američanom je veliko do zgodovine, kajti toliko stvari je na kocki. Ta država ni bila ustanovljena na temelju etničnega, 'Blut und Boden', nacionalizma, ampak idej."

Kako v pravljicah fantje postanejo moški

Tomo Kočar Kako v pravljicah fantje postanejo moški

29.06.2021

Pravljice lahko delimo na različne skupine. Ena izmed možnosti je deljenje na pravljice za fante in pravljice za punce. Oglejmo si tokrat, kakšne so posebnosti 'fantovskih' pravljic, česa nas naučijo in kako to uporabiti v življenju.

Ali lahko pričakujemo nove rekorde in več tekačev pod dvema urama?

Urban Praprotnik Ali lahko pričakujemo nove rekorde in več tekačev pod dvema urama?

23.06.2021

Od takrat, ko je etiopski tekač Abebe Bikila na olimpijskih igrah v Rimu bos pritekel v cilj maratona in zmagal, je minilo že 61 let. Bil je prvi in tudi zadnji bos zmagovalec olimpijskega maratona.

Zapisi iz močvirja: Izštevanka

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Izštevanka

22.06.2021

Nekaj časa smo potrebovali, na začetku poletja pa smo pripravljeni za natančnejšo analizo kongresa SDS-a v Slovenskih Konjicah.

Andrej Stopar "Zakaj Putin v življenju ne najde sreče?"

19.06.2021

Sporočilo srečanja Joeja Bidna in Vladimirja Putina je, da državi najbrž nikoli ne bosta premostili razlik. Prizadevali pa si jih bosta.

Razsežnosti in veljavo srečanja v Ženevi bodo pokazali naslednji koraki

Komentar Mihe Lamprehta Razsežnosti in veljavo srečanja v Ženevi bodo pokazali naslednji koraki

18.06.2021

Joe Biden in Vladimir Putin sta ženevski vrh označila za pozitivnega. Dogovorila sta se o vrnitvi svojih veleposlanikov v Moskvo in Washington, o začetku posvetovanj o kibernetski varnosti in nadaljevanju pogovorov o strateški jedrski stabilnosti.

130 kg - 65 kg = novo življenje

Urban Praprotnik 130 kg - 65 kg = novo življenje

16.06.2021

Valerie je preteklo nedeljo oblečena in obuta zaplavala v Blejskem jezeru. Pri tem pa so se ji oči in obraz svetili v zadovoljstvu in novem spoznanju, česa vse je sposobna.

Zapisi iz močvirja: Ovadi me nežno

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Ovadi me nežno

15.06.2021

Danes pa o nenavadno uspešni letini sezonskih ovadb. Ovadbe so običajno enakomerno razporejene čez vse leto, a letos so se, najverjetneje zaradi zelo vlažne pomladi, razmnožile čez vse razumne meje.

Doma imamo kavo in čaj, a vsem, ki pridejo k nam, ponudimo kavo

Anja Zag Golob Doma imamo kavo in čaj, a vsem, ki pridejo k nam, ponudimo kavo

14.06.2021

Kavo vedno najprej omenimo, omenimo jo večkrat in nenehno jo omenjamo - že pred samim obiskom. Čaj komaj kdaj, če pa že, pa res na kratko in ob urah, ko ga zaradi teina nihče več ne pije. Uganka: kaj torej pije večina naših gostov?

Đoković v epskem boju izčrpal Nadala, nato pa na robu izčrpanosti zlomil še Cicipasa

Slavko Jerič Đoković v epskem boju izčrpal Nadala, nato pa na robu izčrpanosti zlomil še Cicipasa

14.06.2021

Kaj je ena najtežjih nalog v športu? Z odgovorom "premagati Rafaela Nadala na Rolandu Garrosu" ne boste nikoli zgrešili. Legendarni Španec je v letošnjem polfinalu Pariza izgubil šele tretjič, recept za zmago pa je spet našel Novak Đoković.

Moč nogometne skupnosti

Slavko Jerič Moč nogometne skupnosti

09.06.2021

Razvoj in popularnost vrhunskega športa, ki smo jima priča v zadnjem stoletju, je najbrž dober znak, da sta tako družba kot kakovost življenja napredovala.

Zapisi iz močvirja: Turki so v deželi že

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Turki so v deželi že

08.06.2021

Današnjo neambiciozno analizo objavljamo za vsak primer. Za vsak primer, če se bo 450 turških delavcev res naselilo v Orehku pri Postojni. Za vsak primer, če bodo za njih res zgradili kontejnersko naselje, ki bo popolnoma samooskrbno.

Moč nasmeha

Urban Praprotnik Moč nasmeha

07.06.2021

Prvi in za zdaj še vedno edini človek, ki je pretekel maratonsko razdaljo pod dvema urama, je to naredil z nasmehom. Vprašajmo se, ali je bil ta dosežek res tako lahek, ali pa je bil ravno zaradi nasmeha lažji in njemu sploh dosegljiv.

So veliki kuharski mojstri tudi veliki umetniki?

Noah Charney So veliki kuharski mojstri tudi veliki umetniki?

07.06.2021

Vsaka epizoda Netflixove dokumentarne serije o kuharskih mojstrih (oziroma mehkoerotičen prikaz kulinarike) Chef's Table pripoveduje zgodbo o slavnih chefih - o njihovih začetkih, zasebnem življenju in poklicnem razvoju.

Stran 1 od 142
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov