Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Kolumne - Arhiv

Sprememba pravil premeša konkurenco. Ali potem res nagradimo najboljše?

Slavko Jerič Sprememba pravil premeša konkurenco. Ali potem res nagradimo najboljše?

Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju je spet odprlo zanimivo vprašanje, kako sprememba pravil lahko popolnoma predrugači razmerja v posameznem športu.

Peter Mlakar "Če še nekaj časa ne bo sreče od države, naj jo Slovenci najdejo v seksualni ljubezni"

Imamo eno najslabših incidenc kitajske gripe na svetu in po smrtih na milijon prebivalcev smo Himalaja. Postavljena je domneva, da je za to morda krivo tudi, da Slovenci z oblastmi ne sodelujejo. Ne bi se čudili.

Andrej Stopar "Houston, we have a problem!" *

"Vlada ni rešitev naših težav, vlada je težava!"

Ocena slovenskih smučarjev: Po pričakovanju, a s pozitivnimi nastavki

Slavko Jerič Ocena slovenskih smučarjev: Po pričakovanju, a s pozitivnimi nastavki

Slovenska smučarska reprezentanca je na svetovnih prvenstvih prvič po Areju 2007 ostala brez medalje. Glede na golo preštevanje medalj je to neuspeh, v resnici pa zgolj realno stanje razmer v slovenskem taboru.

Italija pod prisilno upravo Bruslja

Mojca Širok Italija pod prisilno upravo Bruslja

Že drugič v desetih letih mora tretje največje evropsko gospodarstvo reševati evropski tehnokrat. Leta 2011 Mario Monti, nekdanji evropski komisar, leta 2021 Mario Draghi, nekdanji guverner Evropske centralne banke.

Epidemija zdravstvenih težav najboljših teniških igralcev

Slavko Jerič Epidemija zdravstvenih težav najboljših teniških igralcev

Skorajda ne mine teden, da športniki na svoji koži ne bi utrpeli negativnih posledic in vplivov pandemije novega koronavirusa. Tokrat so pod lupo teniški igralci, ki v Melbournu igrajo na uvodnem turnirju za grand slam v sezoni.

Zapisi iz močvirja: Državni zbor za telebane

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Državni zbor za telebane

Danes še kratek pogled na preteklo glasovanje o nezaupnici. Politične analize bomo prepustili političnim komentatorjem, ki jim je nezaupnica pravkar pognojila njivo za nov cikel kolobarjenja.

Andrej Stopar "Če bi se primerjali z živaljo, katero bi izbrali? Arabskega žrebca."

Kolegi v skupini gimnazijcev, ki nas je znani mariborski psiholog pred desetletji vključil v eno svojih delavnic, so se mi smejali.

Mi, otroci s postaje CO-19

Anja Z. Golob Mi, otroci s postaje CO-19

Po skoraj letu smo najbrž mislili, da je epidemija najhujše, kar se nam ta čas lahko zgodi. Požrla nam je leto življenja; delo, šolo, domove za starostnike, kulturno udejstvovanje je konkretno predrugačila, vsaka od nas je zaradi nje koga izgubila.

Albin Kurti - zadnje upanje za Kosovo?

Boštjan Anžin Albin Kurti - zadnje upanje za Kosovo?

Kosovski volivci so imeli po 20 letih vladanja očitno dovolj istih strank, ki so državo spravile v politično, institucionalno, gospodarsko in še kakšno krizo.

Vrnitev Super Maria

Janko Petrovec Vrnitev Super Maria

Ključev do razumevanja 67. vlade italijanske republike je veliko, začnimo z geografskim: med njenimi petindvajsetimi člani – če upoštevamo tudi premierja in generalnega sekretarja vlade – je pet južnjakov, dva Rimljana in osemnajst severnjakov.

Cona somraka

Andrej Stopar Cona somraka

"Videti je, da Donald Trump živi v pravnem in političnem somraku, in to ne zgolj zaradi blokade na Twitterju."

Superveleslalom je še vedno noro zabaven

Na spodnji smučki Superveleslalom je še vedno noro zabaven

Končno smo le dočakali tekmo v Cortini d'Ampezzo. Celo dve v istem dnevu. S pričakovanima zmagovalcema. Čestitke Lari Gut-Behrami in Vincentu Kriechmayerju, vodilnima v superveleslalomskem seštevku, za oba je to prva zlata medalja na velikih tekmovanjih.

Kakovost dolgoročno vedno prevlada

Slavko Jerič Kakovost dolgoročno vedno prevlada

Ob razpletu letošnjega Super Bowla mi v glavi odmevajo najrazličnejše asociacije in besedne zveze: največji, legenda, prehitra pričakovanja, dvom, vključenost in klofuta.

O vračanju Amerike

Andrej Stopar O vračanju Amerike

"Amerika si ne more več privoščiti odsotnosti na svetovnem prizorišču. /…/ Diplomacija je bila zmeraj ključna za način, na kakršnega Amerika piše svojo usodo."

Vrtoglavica

Na spodnji smučki Vrtoglavica

Če štejemo še otvoritveno slovesnost, je danes že četrti dan svetovnega prvenstva v alpskem smučanju, pa nismo videli še niti ene tekme.

Zapisi iz močvirja: Študent naj bi bil!

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Študent naj bi bil!

Ker lani ni bilo tradicionalnih brucevanj, ki študentsko in profesorsko populacijo po navadi odrešijo nepotrebne revolucionarnosti, je korona zalomila situacijo tudi v visokem šolstvu.

Ko’ rogovec: Nepomembni drugi

Premisleki iz karantene Ko’ rogovec: Nepomembni drugi

“Imaš korono? Pa saj nisi edina.” Ne vem za vas, ampak ne poznam stavka, ki bi lahko v času doživljanja neznanega še bolj prelil olje čez ogenj kotla.

Mehurček petih stolpov

SP v alpskem smučanju – Cortina 2021 Mehurček petih stolpov

Pred nami je morda najbolj neobičajno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju vseh časov. Covid-19 je konkretno zdelal tudi ta šport.

Komedija nas rešuje

Noah Charney Komedija nas rešuje

Včasih sem imel nekoliko trapasto predstavo o stand-up komediji; mislil sem, da ta zajema zgolj to, da se spomniš nečesa smešnega, to zapišeš ter potem vstaneš in poveš pred množico ljudi. Iz tega se vidi, koliko vem o tem.

Stran 1 od 137
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov