Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Tarča: S predsedniki strank o usklajevanju pokojnin

Kolumne - Arhiv

Posebna (božja) previdnost ali duh po hladni vojni

"Da bi Združene države uspele v zunanji politiki, zunanjepolitični komentatorji in izvajalci od njih zahtevajo, da opustijo naivno 'oscilacijo med idealizmom in izolacionizmom' in osvojijo zrel, prefinjen, svetovljanski pristop evropskih državnikov. /…/

Problem komentiranja: Živimo v družbi zadnjega trenutka

V (športnem) novinarstvu sem srečal ljudi, ki svojih stališč ne bodo spremenili v nobenem primeru, in pa take, ki svoja prepričanja spreminjajo tako hitro, kot zapiha veter oziroma po vsaki tekmi.

Enega brezogljičnega, prosim!

Danes pa o najbolj priljubljeni temi zadnjih dveh tisočletij, to je seveda konec sveta.

Žaloigra koalicijskih odnosov

Zmagal je zdrav razum - s temi besedami je konec še ene epizode, namenjene merjenju koalicijskih moči in spravljanja proračuna pod streho, sinoči opisal predsednik vlade Marjan Šarec.

Bitka za položaje v komisarskih kabinetih je končana. Kaj je iztržila Slovenija?

V Bruslju je za novo Evropsko komisijo predsednice Ursule von der Leyen, ki je v nedeljo nastopila mandat, prvi delovni dan.

Black Friday*

Naivnež sem resnično verjel, da je to samo en petek v letu, potem pa sem ugotovil, da ga nekatere trgovine raztegnejo na cel teden.

Bo zmagal?

Od znancev pa tudi tistih, ki me ne poznajo, pa se jim zdi, da me, ker so me videli po televiziji, je daleč najpogostejše vprašanje, ali bo zmagal? Ime ni potrebno, očitno je prva asociacija, ko me ljudje prepoznajo, Donald J. Trump.

Luka v boju za MVP: Vse je videti tako lahkotno

Vzponu Luke Dončića kar ni videti konca. Če je v uvodni sezoni zadovoljil številna pričakovanja predvsem na tej strani luže, je zdaj povsem obnorel še Američane, saj ga številni strokovnjaki že uvrščajo med najboljših pet košarkarjev na svetu.

Svetlanina beseda bode in prebode

Svetlana Makarovič je šele ob 80. jubileju dobila prvo biografijo. Pravzaprav nič presenetljivega. V zatohli dolini Šentflorjanski je kot svež veter, ki večino prej zmrazi, kot osveži. Tak je pač značaj našega naroda.

Predsodki, predsodki, predsodki

Drugačni. Zaradi osebnega prepričanja ali zaradi življenjskih okoliščin, ki si jih niso izbrali sami. Drugačni, a kljub temu enaki drugim. To so bili gostje prve serije MMC-jevega projekta Predsodki!

Proti gripi se lahko cepiš že jutri zjutraj

Draga gledalka, dragi gledalec. Glede na to, koliko je ura in katero oddajo trenutno gledaš, si najverjetneje cepljena.

Zakaj je Pentameron tako pomembna knjiga?

Giambattista Basile ni s Pentameronom le poskrbel za prvo knjižno zbirko samih pravljic, ampak tudi postavil osnovna pravila pravljičnega zapleta. Knjiga Pentameron je dejansko revolucionarna, saj predvideva možnost prehajanja med družbenimi sloji.

Zadrega na modri strani

"Donald Trump nas ne sme preprosto pogoltniti. Če nas bo, bomo izgubili volitve", je na petem soočenju demokratskih kandidatov za predsedniško nominacijo izjavil Bernie Sanders.

Pitna voda nima politične barve

Vroče razprave glede gradnje kanalizacijskega voda CO čez vodovarstveno področje od Broda do Ježice, kjer je največji vodonosnik za celotno Ljubljano, so se za zdaj umirile.

O ribah in debelosti

Nekega jutra sem se prebudil razmišljujoč o preteklosti. Svoje mladosti sem se spominjal, kot da berem star roman ali gledam star film. Kot da to ni moje življenje.

Teče mi, teče mi greznica …

Kot je znano, je kanalizacijsko omrežje skupaj z greznicami in čistilnimi napravami podvrženo odkritemu preziru in šikaniranju javnosti.

Proračunski rekord brez Šarca

Rekordno velika razvojna proračuna, ki več namenjata vsem, sta prinesla tudi skoraj rekordno veliko napetosti, zlasti v koaliciji in zlasti potem, ko je v slovo pomahala pogodbena partnerica Levica.

Zapisi iz močvirja: Mafija za mafijo

Žan Mahnič ni z ustavno-sodniško mafijo, ki je zaščitila tožilsko mafijo, povedal nič novega. Oziroma nič takšnega, česar ne bi kdo že kdaj v slovenski politiki rekel.

Nad lumparijami banksterjev se brez ugovora zgražajo prav borci za privatizacijo bank

Spoštovani, ne le vlada, tudi Banka Slovenije 'ma nas rada! Z omejitvijo potrošniškega in stanovanjskega kreditiranja je zaščitila ranljive!

Velika trojka še tretje leto zapored pobrala smetano

(Posamična) teniška sezona se je končala z zmago Stefanosa Cicipasa, še drugo leto zapored je finale najboljše osmerice pripadel predstavniku naslednje generacije.