Andrej Karoli. Foto: Val 202/Stane Jeršič
Andrej Karoli. Foto: Val 202/Stane Jeršič

Ko sem prvič slišal, slišal, ne videl, finskega predstavnika, sem cepetal od četrtega takta do prvega ča ča ča, od tam naprej sem samo še užival. Pri Loreen sem v uvodu zaznal le tonalno, melodično in čustveno podobnost s 43 let staro skladbo zasedbe Abba, ki ji je sledila hiperinflacija preveč artikuliranih samoglasnikov. Tako, brez zveze.

Kaj se je dogajalo na odru generalke v petek, po kateri žirije dejansko oddajo glasove, ki jih potem zapečatijo do sobote, ve le peščica, s posledicami se ukvarjamo vsi. Emocij v reakcijah je ogromno. In zdaj smo eni jezni na 185 žirantov, drugi so intimno otožni, tretji so pa vedno tako ali tako nad vsem. Ker kdo pa to sploh gleda, kaj šele posluša, kajne?

Evrosong je šov in žal tudi tekmovanje. Šov je bil, kot se spodobi, tekma pa – spet čustvena ocena – polna prekrškov za rumene in rdeče kartone.

Sorodna novica Loreen prva ženska izvajalka v zgodovini, ki je drugič osvojila evrovizijsko krono!

Skupina Joker Out je v skladbo Carpe Diem vključila sporočilo odločevalcem in odločitev generacije, ki se hoče in mora zabavati. Prav so naredili in še dobro. Tedni, ki so jih v lastni organizaciji preživeli na predstavitveni turneji po Evropi, so pokazali, da mislijo resno. Ne intervjuji, ne nastopi na radiu ali televiziji, ne koncerti še v tako majhnem klubu pred res malo občinstva, ne postanki za fotografije s sledilci na družbenih omrežjih jim niso bili odveč. Joker Out so šli do konca.

Rezultat ni vedno sorazmeren z vložkom, a drugače na dolgi rok v resnici ne gre. In ne nazadnje, vsi, ki boste celo noč plesali, morda celo ča ča ča, javite, prosim, kje bo zabava.

Obvestilo uredništva:

Mnenje avtorice oziroma avtorja ne odraža nujno stališč uredništev RTV Slovenija.