Kolumna Igorja Vidmarja. Foto: BoBo
Kolumna Igorja Vidmarja. Foto: BoBo

Recimo ne strankam, ki so bile zadnja leta na oblasti; tudi politikom/političarkam vseh barv, ki so se lažno predstavljali za alternativo, prihodu na oblast pa so in bodo izvajale Bruslju podložno politiko 'ni alternative', če res hočemo suvereno, nekoruptno, socialno Slovenijo. V tem primeru izbor ne bo težak: v parlament naj ne pridejo več stranke, ki so na oblasti dovoljevale slabo upravljanje državnih podjetij, zlorabo javnih naročil, krizo zdravstva, teror slabih lastnikov nad delavci, pa roparske privatizacije a la Helios, Mercator, Union itd.

Od novih strank pa zahtevajmo aktivno odpravo vsega tega in še česa. Niso idealne, slabo jih poznamo, vključno z imeni, a vse je bolje od večnega vračanja istih, tudi stara, a ne kompromitirana imena.

Pa še to: ni tako slabo, da ni daleč do volitev, kolikor to daje manj časa površno senzacionalistični mašineriji medijev v službi zasebnih in tujih interesov, ki radi pozabljajo znane velike grehe starih obrazov, ker pač ne dvigajo gledanosti, ljubijo pa nove male grehe novih obrazov. Morda bo to zadnja priložnost za demokratično lustracijo, za očiščenje in pomlajenje Slovenije.