Zgodba z ministrom Vebrom negativno vpliva na prodajno ceno Telekoma, to vidimo na borzi, priznava tudi premier Miro Cerar. Foto: BoBo
Zgodba z ministrom Vebrom negativno vpliva na prodajno ceno Telekoma, to vidimo na borzi, priznava tudi premier Miro Cerar. Foto: BoBo

Pričakovanja so, da bodo ponujene cene za nacionalnega operaterja precej nižje od napovedi, ki so veljale lani. Politična prerekanja in neenotnost koalicije glede privatizacije bodo pustile posledice.

Zgodba z ministrom Vebrom negativno vpliva na prodajno ceno Telekoma, to vidimo na borzi, priznava tudi premier Miro Cerar. Lani ob tem času je bil Telekom na borzi vreden dobrih 80 milijonov evrov več kot danes. Delnica je bila na enako nizki ravni le nekaj dni ob padcu vlade Alenke Bratušek, a je njena vrednost po tistem hitro zrasla. Zdaj že nekaj časa pada, kar lahko med drugim pripišemo tudi politiki. Je Veber z nasprotovanjem prodaji dosegel svoje?

Nekdanji obrambni minister je sinoči izrazil obžalovanje, da je država prodala Aerodrom in Fotono. Doslej nobena slovenska vlada ni nedvoumno podprla, četudi po številu naložb, omejene privatizacije. Ko je bila ta vendarle, četudi stežka, dogovorjena, pa se je je lotila s figo v žepu.

SDH si mora prizadevati za čim višjo ceno, a mu pogoje za doseganje dobre kupnine ves čas sproti sesuva politika. In na koncu se lahko zgodi, da bo ista politika ogorčena iskala krivce za to, da Telekom ne dosega več vrednosti milijarde evrov.