Igor Vidmar. Foto: BoBo
Igor Vidmar. Foto: BoBo

Navzdol: leto vladanja, nevarnega za suverenost in za suverene, državljane in bolnike, delavce in celo za varuhe države policiste, pa za medicinske sestre in za male tatove, a tudi leto, varno za sumljive stečajne upravitelje, prodajalce državnega premoženja, za velike kriminalce belih ovratnikov, za slabe bankirje na čelu z Banko Slovenije, za ustavne sodnike in legalno pranje patriotskega Patriotizma, za omogočanje g. Bavčarju, da na nacionalni televiziji obljublja vrnitev v politiko ...

Toliko o novi moralnosti in pravni državnosti moderne sredine in njenih medijskih lakajev. Ta sredina se je z bodečo žico še bolj približala politiki strahu predmoderne desnice, za pesek v oči pa koketiranje s Silicijevo dolino. V zameno lahko "levi" TEŠ 6 nemoteno proizvaja milijonsko izgubo. Boja proti veliki korupciji je tako in tako konec, indici niso več dovolj! Kod hodi minister Klemenčič?

In seveda je bilo še eno dobro leto za zasebne zdravstvene zavarovalnice, za lobije in lovce na javne denarje, varno leto tudi za nestrpnost in demagogijo - glej bližnji referendum. Ta naj bi bil za otroke, v resnici je proti enakosti pred zakonom in za diskriminacijo, za spodkopavanje demokracije kot svobode in enakosti. Tu je plitki Rodos, tu skačimo. Lahko noč in srečno novo leto.