Zmagati mora miselnost, ki bo pometla s starim egoizmom, z brezobzirnostjo do svojega bližnjega in daljnega. Foto: BoBo
Zmagati mora miselnost, ki bo pometla s starim egoizmom, z brezobzirnostjo do svojega bližnjega in daljnega. Foto: BoBo

Vendar ne na čelu s politiki in pravniki, ki so jih pisali ali pa so bili na oblasti ob njihovi veljavi. Ampak z novimi ljudmi. Prihodnje volitve morajo zato biti dosegljive njim. Da bodo imeli do jeseni dovolj časa, da predstavijo svoje programe ter konkretne ideje in zahteve po spremembah, ki se morajo NUJNO zgoditi. In kaj se mora nujno zgoditi?

Zmagati mora miselnost, ki bo pometla s starim egoizmom, z brezobzirnostjo do svojega bližnjega in daljnega. Zdaj ne gre več za abstraktni narod, gre za eksistence iz mesa in krvi, ki občutijo gorje direktno na svoji koži. Nacija je vredna toliko, kolikšno je v njej zadovoljstvo prebivalstva in je poskrbljeno za njene najšibkejše.

Severna Koreja je močna država in nacija, a ljudje tam živijo v peklu. Zato da se konča naša nesreča, je treba podpreti politiko, ki bo garala za ustvaritev takih razmer, v katerih bo živel človek dostojno. Zelo, zelo pa dvomim, da bo to uspelo osebam, ki so bile na oblasti do zdaj in bodo spet še enkrat s svojo propagando ter organizacijo "nafarbale" ljudi.

Zato se vprašujem, ali se predsednik Slovenije, ki ne daje možnosti novim strankam, da jih državljani ustrezno spoznajo ter se potem odločijo, zaveda svoje včerajšnje odločitve, ki bo lahko imela hude posledice?