Prebežniki. Foto: Reuters
Prebežniki. Foto: Reuters
Igor Vidmar
Igor Vidmar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Nasprotno, voditeljica Zahoda, nemška kanclerka, je s svojo humanostjo celo postala zmagovalka v bitki našega časa, za preživetje ideje odprte in humanitarne Evrope, kot pravi Delo. No, vsaj začasna zmagovalka, šivi pokajo, meje se zapirajo ...

Uničevanje Grčije je odrinjeno, vključno s tremi milijoni Grkov brez zdravstvenega zavarovanja, po besedah grškega zdravnika jih na stotine umira vsak mesec. A to je videti le na Russian TV. Merklovi se je z uberhumanostjo pridružil Herr Junker; le kdo bo zdaj zahteval njegovo odgovornost za pozen, neustrezen odziv na stopnjevanje krize, ki je znana že leta?

Je pa zanimivo, o beguncih se strinjajo vsi; ga. Merkel, revolucionarni humanisti in celo globalno glasilo neoliberalizma, revija Economist. Sprejmite jih in jim dajte delo! Pravilno, odlično! Pa da mi kdo ne omeni 20 milijonov evropskih nezaposlenih, ker ga bom takoj prijavil gdč. Irglovi!
Kaj je to proti boju beguncev, kaj je zastaranje Patrie, pa g. Mramorja destruktivno varčevanje ipd. Lokalni ništrc.

Ni čudno, da je šla popularnost Cerarjeve podružnice Bruslja in Berlina gor, Združene levice, Podemosa, Sirize pa dol. Spet se potrjuje davni Marxov uvid: kapital rešuje svoje krize z ustvarjanjem novih, še hujših kriz.