Igor Vidmar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Igor Vidmar. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Kaj pa bomo rekli o še hujšem: o tajni odločbi Bruslja, s privolitvijo prejšnje vlade, o tako rekoč namernem sesuvanju vrednosti obeh državnih bank z zmanjševanjem njune konkurenčnosti za depozite državljanov, pa tudi za gospodarske kreditojemalce, za kar smo ju menda dokapitalizirali! Nezaslišano, državomorno?! Demantija ni.

Pa recimo, da je Bruselj gospo Bratušek v to prisilil, a se, kot kaže, to še kar dogaja kljub drugačnim gospodarskim razmeram! Bo gospod Mramor še kdaj govoril o gospodarski suverenosti? A glej čudo, o tem škandalu na nobeni televiziji niti besede.

No, smo pa o družbi zdravja in celo o reformi zdravstvenih financ slišali same lepe vladne besede. Vendar ne bojmo se zdravnikov, kot se jih boji premier, bojmo se njegove dojemljivosti za tuje interese, ko bodo Bruselj ali finančni trgi zahtevali privatizacijo zdravstva - sploh če pride do nove krize, recimo po izgonu iz Grčije evroobmočja, do katere je Slovenija med najnepopustljivejšimi.

Ampak pravna država, ta pa deluje. Avstrijska namreč. Kako nepatriotsko.

Pa še to: kdor verjame, da je bil gospod Zagožen patriot brez vednosti svojega vodje, ta je zrel za kraljestvo belega panterja. Ali za ustavnega sodnika.