Pravna država pa , tudi če bo delovala, bo ostala formalni figov list na »zakonitem« kriminalu in privatizacijah. Foto: BoBo
Pravna država pa , tudi če bo delovala, bo ostala formalni figov list na »zakonitem« kriminalu in privatizacijah. Foto: BoBo


Glavni obsojenec pa, kot da je za pristaše samoumevno nedolžen, saj je osamosvojitelj in večna žrtev zarot, in celo žuga s »političnimi sredstvi«: to je rušenje pravne države in ogrožanje demokracije.

Res pa je, da so zaupanje v pravno državo že dolgo rušili in ga še tudi zakoni in politika, ki npr. dovoljujejo izčrpavanje dobrih podjetji, pa slabo upravljanje z državnim premoženjem, posebej z bankami. Rezultat: vse več nezaposlenih.

Če vlada tega ne bo začela kmalu preprečevati, če ne bo z revizijo preteklega ropanja vsaj poskusila povrniti plen levih in desnih elit, tujcem pa bo prodana še preostala srebrnina; tedaj bomo »gotovi« mi, državljani.

Pravna država pa , tudi če bo delovala, bo ostala formalni figov list na »zakonitem« kriminalu in privatizacijah. Po mnogih že znanih imajo sedaj še en primer z leve; uspešno hotelsko skupino Union hoče izčrpavati njen lastnik, ki jo obvladujejo gospodje iz Foruma 21.

Se bo kaj zgodilo? Bo murgelsko preročišče kaj reklo, če že Pop televizij to ne zanima? Najbrž ne, vse je bolj ali manj zakonito.

Enako bo žrtev zarote Patrija ostal nekaznovan za morebitno prodajo največjega slovenskega podjetja. Vlada, ki bi vse to dovoljevala, hkrati pa delovala po nareku Bruslja in z davki najedala državljane ter gospodarstvo, si ne zasluži podpore.