Al Ula je starodavno arabsko oazno mesto in arheološko najdišče na severozahodu Savdske Arabije in je vpisano na Unescov seznam svetovne dediščine. Foto: Wikipedia
Al Ula je starodavno arabsko oazno mesto in arheološko najdišče na severozahodu Savdske Arabije in je vpisano na Unescov seznam svetovne dediščine. Foto: Wikipedia
Sorodna novica Center Pompidou, nekoč futuristični simbol napredka, krvavo potreben obnove

V skladu s predpogodbo bo Center Pompidou med drugim pomagal pri oblikovanju zbirke in organizaciji kulturnega programa, sodeloval pri strokovnem izobraževanju osebja ter svetoval pri vprašanjih operativnega in finančnega modela. Tovrstno sodelovanje bo sprva omejeno na štiri leta.

Koliko finančnih sredstev bo Center Pompidou letno prejel od Savdske Arabije za svoje strokovno delo, javno še ni znano. V izjavi, ki so jo objavili marca letos, je bilo navedeno le, da se bo prihodnji muzej imenoval Perspektivne galerije in da ga bo zasnovala francosko-libanonska arhitektka Lina Ghotmeh, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Prvi koraki k partnerstvu med Parizom in Riadom so bili narejeni z medvladnim sporazumom med Francijo in kraljevino Savdsko Arabijo aprila 2018.

Al Ula je starodavno arabsko oazno mesto in arheološko najdišče na severozahodu Savdske Arabije in je vpisano na Unescov seznam svetovne dediščine.

Pompidouji rastejo po vsem svetu
Pariški Center Pompidou že leta širi svoj vpliv v tujino. Leta 2015 je odprl svojo prvo podružnico v Malagi, sledila sta Bruselj z umetniškim centrom Kanal – Center Pompidou in Šanghaj s Centrom Pompidou x West Bund. Nove podružnice načrtuje tudi v ameriškem mestu Jersey City in južnokorejski prestolnici Seul.