Foto: MAO
Foto: MAO

Dogodek, ki je organiziran pod okriljem platforme Future Architecture, med drugim prinaša spoznavno konferenco. Na njej se bo predstavilo 25 obetavnih arhitektov, krajinskih arhitektov, kritikov, piscev in kustosov, ki so se s svojimi idejami odzvali na poziv za ideje te evropske platforme.

Možnost za predstavitev arhitekturnih projektov
Nadalje bo arhitekturni sejem arhitektom in arhitekturnim birojem, ustanovam, organizatorjem, producentom, komunikatorjem, kustosom in drugim strokovnjakom s področja arhitekture zagotovil prostor, kjer bodo lahko predstavili svoje projekte, se povezovali in spoznavali partnerje ter se seznanili z najnovejšim dogajanjem v svetu arhitekture.

Natančen program letošnje Ustvarjalne izmenjave v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje si lahko pogledate tukaj.

Dogodki z uglednimi govorci s področja arhitekture
Razprave (Focus Talks) pa prinašajo predstavitve uglednih govorcev s področja arhitekture in oblikovanja. Med njimi so pisec, urednik in kustos za sodobno arhitekturo in oblikovanje pri ArkDes v Stockholmu James Taylor-Foster, arhitektka in kustosinja bienala oblikovanja v Carigradu Mariana Pestana ter arhitektka in direktorica raziskovalne dejavnosti na Het Nieuwe Instituut Marina Otero Verzier.

Predstavila se bo tudi arhitektka, zgodovinarka in avtorica dela Biennials/Triennials Conversations on the Geography of Itinerant Display Lea-Catherine Szacka in kustos 26. bienala oblikovanja Thomas Geisler. Vsa predavanja bodo v angleškem jeziku.

Kustos 26. bienala oblikovanja Thomas Geisler bo udeležence popeljal po razstavi BIO 26. Skupno znanje v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Foto: MAO
Kustos 26. bienala oblikovanja Thomas Geisler bo udeležence popeljal po razstavi BIO 26. Skupno znanje v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. Foto: MAO