Breath in between. Foto: tanjapak.com
Breath in between. Foto: tanjapak.com

Razstava v londonskem Somerset Housu v okviru umetnostnega sejma bo odprta od 27. februarja in 1. marca. Tam bo umetnico predstavljala londonska galerija Joanna Bird, ki sicer zastopa prepoznavne avtorje, predvsem v poljih stekla in keramike.

Na razstavi v Palazzo Loredan v Benetkah, 2019. Foto: tanjapak.com
Na razstavi v Palazzo Loredan v Benetkah, 2019. Foto: tanjapak.com

Na odprtju bo tudi pogovor s slovensko avtorico, ki ga bo vodila britanska umetnostna kritičarka Emma Crichton-Mille. Revija Town and Country jo je uvrstila med deset najzanimivejših umetnic tega sejma.

Njeni deli bosta osrednji del predstavitve
Deli InBetweenness in Breath in between, ki bosta razstavljeni, je galerija opazila na razstavi Venice Glass Week Hub, ki je potekala lanskega septembra v Benetkah. Prav ti dve deli bosta nastopili kot osrednji del predstavitve, saj ju bo galerija predstavila v prvotni velikosti. Zavzemali bosta dve tretjini celotnega prostora. Tanjo Pak so obenem povabili, da ob teh dveh velikih prostorskih postavitvah prav za Collect 2020 ustvari še nova dela.

Congé. Foto: tanjapak.com
Congé. Foto: tanjapak.com

S svojim delom Congé pa se je Pakova uvrstila med finaliste Arte Laguna Prize 2020 v sekciji Skulptura in prostorske postavitve. Njeno delo bo zato razstavljeno v Arzenalu v Benetkah od 22. marca do 13. aprila. Odprtje razstave bo 21. marca.

Tanja Pak je umetnica, oblikovalka in redna profesorica na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. Kot pravi sama, se v umetniških delih zadnje čase poglablja v občutenje samote, samosti posameznikovega notranjega sveta. Izpostavlja iskanje bližine in občutljivost vezi in odnosov in govori o krhkosti naše enosti ob nedeljivosti naše celosti.