Podhod Ajdovščina bo dobil novo vsebino. Foto: Spletna stran Mol
Podhod Ajdovščina bo dobil novo vsebino. Foto: Spletna stran Mol

Mestna občina Ljubljana (MOL) je z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije v petek končala natečaj.

Po mnenju ocenjevalne komisije je zmagovalna rešitev za kino s petimi kinodvoranami, ki ga bodo uredili v središču Ljubljane, po vseh merilih najbolj celovita.

V prostor vnaša tipološko prepoznaven poudarek
Predlogu so soglasno dodelili prvo nagrado zaradi dosledno izpeljane zasnove, ki upošteva posebnosti delovanja mestnega kina v posebnih razmerah lokacije, in jasne govorice paviljona, ki v prostor vnaša tipološko prepoznaven poudarek in s tem hierarhično uredi sicer raznoliko mestno pritličje, so sporočili z MOL-a.

Tako so si zamislili minipleks zmagovalci natečaja. Foto: Spletna stran MOL-a
Tako so si zamislili minipleks zmagovalci natečaja. Foto: Spletna stran MOL-a

Rezultati obiska v Kinodvoru v zadnjih letih kažejo, da Ljubljana potrebuje novo, večje in sodobnejše filmsko prizorišče, v katerem bo mestni kino lahko razgrnil, obogatil in nadgradil vse svoje programe, ki v marsičem presegajo kinematografsko dejavnost.

Živo festivalsko in družabno srečevališče
S projektom bodo zagotovili prostorske in druge pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva, še pravijo v MOL-u. Mestni kino Kinodvor pa bo lahko z novim minipleksom utrdil položaj osrednjega mestnega kina s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade. "Postal bo filmsko središče s filmskovzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče," so dodali.

Minipleks v podhodu Ajdovščina