Dorijan Šiško (1990) je v osnovi grafični oblikovalec, a njegovo ustvarjalno delo sega tudi na druga polja vizualne umetnosti, med njimi so ilustracija, animacija, instalacijska in multimedijska umetnost. Deluje tudi kot VJ (video jockey).

Magistriral je na oddelku vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO) v Ljubljani. Za svoje delo je doslej dobil dve Brumnovi nagradi, ki jih podeljujejo v okviru Bienala slovenskega oblikovanja in veljajo za najvišje nacionalno priznanje na področju oblikovanja.

Nagradi za časopis Tribuna in knjigo Freštreš 10
Prvo nagrado je dobil za družbenokritični študentski časopis Tribuna, pri katerem je bil likovni urednik, drugo pa za knjigo Freštreš 10 v avtorstvu kolektiva freštreš, katerega umetniški vodja je. Umetniško-oblikovalski kolektiv sicer redno izdaja maga/zin freštreš in razstavlja v Sloveniji in tujini.

Šiško je obenem tudi oblikovalec pri kolektivu Nimaš Izbire. Na lanskem Grafičnem bienalu Ljubljana v MGLC-ju so s kolektivom kurirali koncertni in zvočni program, ki ga opisujejo kot "zvočno krajino prihodnosti, kot že vznika in se uveljavlja predvsem na spletu".

Sorodna novica Kiblix kritično vrednoti presečišča in ločnice med virtualnim in fizičnim

Lani je s svojim delom sodeloval na mednarodni skupinski razstavi Kiblix 2020–2021: Virtualni svetovi danes, ki so jo v mariborskem prostoru Kibla portal postavili v okviru festivala umetnosti, tehnologije in znanosti Kiblix. Razstava je predstavila "kritični pregled sodobnih virtualnih prostorov skozi serijo inovativnih umetniško-raziskovalnih projektov na področju najnovejših tehnologij virtualne, obogatene in mešane resničnosti".

Šiškova dela je bilo poleg tega mogoče videti že na številnih razstavah v slovenskem prostoru, med drugim v Kibli, Kinu Šiška, Narodnem muzeju Slovenije, Moderni galeriji, Mednarodnem grafičnem likovnem centru, GT22 in Galeriji Jakopič, in tudi mednarodno na festivalu Out to See v New Yorku.