Nina Koželj (1985) je vizualna umetnica, grafičarka, kiparka.

Po končani Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani se je leta 2005 vpisala na študij likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze v Ljubljani.

V zadnjih letih je imela več samostojnih in skupinskih razstav, poleg tega poučuje in vodi delavnice kiparstva in grafike za odrasle. Razstavljala je v galeriji Ivana Groharja, galeriji Veselov Vrt, galeriji Herman Pečarič, Simulakru, v galeriji Velenje, pa tudi na trienalu sodobne slovenske umetnosti U3 v Moderni galeriji.

Današnja avtoportertiranka je leta 2010 dobila štipendijo švicarskega sklada Vordemberge-Gildewart, in sicer za tiskano/keramično instalacijo The Game. Leto pozneje je zastopala Slovenijo na dogodku XVI. Deutsche internationale grafik Triennale Frechen v Nemčiji. Leta 2014 so ji na 49. mednarodnem ex-temporu Piran podelili nagrado za najboljše delo avtorja, starega do 35 let. Letos poleti pa ji je Društvo likovnih umetnikov Dolenjske podelilo nagrado za najboljše delo mladega avtorja na drugem Mednarodnem bienalu likovne vizije, Etike(te) – Smeh 2021.

Trenutno se predstavlja na Bienalu neodvisnih v Kinu Šiška

Trenutno je njeno delo mogoče videti na VIII. bienalu slovenske neodvisne ilustracije ‒ Bienalu neodvisnih 2021, ki je na ogled v Centru urbane kulture Kino Šiška. V sklopu bienala gostijo 25 avtorjev pretežno iz Slovenije, ki ustvarjajo v medprostorih sodobne ilustracije, umetniških praks in oblikovanja.

Kot pravi sama, se je eden odločilnih trenutkov za njeno doživljanje umetnosti zgodil na berlinskem tednu umetnosti, t. i. Art Week Berlin. Več v Avtoportretu.