Tschimy Aliage Obenga, ki ustvarja pod imenom Tschimy, je kantavtor in glasbeni producent, rojen leta 1998.

Na glasbeni sceni je deloval že kot basist v džezovski zasedbi Lube duše in vokal afriškega zbora Sankofa, ustvarjal je tudi hiphop beate in DJ-sete za kolektiv Spejs ter založbo rx:tx. Danes deluje kot samostojni ustvarjalec, ki svojo glasbo piše, izvaja in producira. Lansko jesen je pri ljubljanski založbi Ente Tapes izšel njegov prvenec Human OS. Kratkometražni album je napovedal singel Hera, ob katerem je nastal tudi videospot, ki ga je posnela Lina Steiner. Temu je sledila še izdaja B-strani albuma.

Svoje skladbe je lanskega novembra debitantsko predstavil na spletnem koncertu v Kinu Šiška. Pretekli teden je izvedel spletni koncert v KUD Channel Zero v okviru Videodruma, koncertnega videomagazina, ki prek virtualne ceste povezuje štiri koncertna prizorišča: Channel Zero v Ljubljani, Klub Močvara v Zagrebu, KC Grad v Beogradu in Dnevni boravak Rojca v Pulju.

Njegove kantavtorske pesmi prežema več glasbenih žanrov, pri založbi Ente Tapes ga opisujejo kot alternativni indie pop, v katerem pa so odtenki džeza, soula, hiphopa, R&B-ja, trapa in novega džezovskega fusiona. Kot pravi, ga je ključno oblikovala diskografija ameriškega raperja Kendricka Lamarja. Več v Avtoportretu.