Kino Šiška. Foto: BoBo
Kino Šiška. Foto: BoBo

Po uspehu, ki so ga poželi oktobrski hibridni koncerti, so se tako odločili nadaljevati tudi novembra. Konec meseca pa sledi še sodelovanje pri promociji spletnega prenosa nastopa Flying Lotusa.

Niz hibridnih koncertov 5. novembra odpirajo MRFY, soavtorji poletne "koronauspešnice" Zonzei, ki so jo ustvarili s triom Matter. Za spletni prenos bodo stopili iz studia, kjer se posvečajo svoji drugi plošči, in v živo predstavili sveži material.

Sorodna novica Darla Smoking ali predrugačenje tradicij kot odgovor prehitremu sodobnemu svetu

Eno najnovejših svežih imen na domači sceni je Tschimy, ki bo 11. novembra s prenosom iz Kina Šiška prvič v živo predstavil prvenec Human OS, ki je nedavno izšel pri založbi Ente, namenjeni kasetnim izdajam.

18. november bo dan za nastop dvojca Darla Smoking, ki ga tvorita tolkalni virtuoz in multiinštrumentalist Jaka Berger ter manipulator semplov in elektronike Nace.

Ljubljanska zasedba AKA Neomi pa bo 26. novembra sklenila novembrski niz hibridnih koncertov domačih izvajalcev.

In še za konec meseca: Američan Flying Lotus (ali krajše FlyLo) velja za enega najizvirnejših in najvplivnejših glasbenih ustvarjalcev tega stoletja. Na povabilo njegovega menedžmenta se v Kinu Šiška pridružujejo tudi Mixcloudu pri promociji spletnega prenosa njegovega futurističnega avdiovizualnega spektakla. Na spletnem prenosu bodo poleg njega nastopili tudi nekateri varovanci njegove založbe Brainfeeder, in sicer Brandon Coleman, Teebs ter Salami Rose Joe Louis.

Z vsakim koncertom večji obisk
Po besedah ekipe Kina Šiška se je število gledalcev dosedanjih spletnih prenosov hibridnih koncertov tako domačih kot tujih povečevalo z vsakim koncertom in tako se nadaljuje uspešno sodelovanje s platformo DICE.

Slovenske glasbene izvajalce zalagasper, Matter x Better, Zlatka in Torul so med drugim spremljali v ZDA, Nemčiji, Španiji, Turčiji in Srbiji ter na Danskem, Portugalskem in Hrvaškem. Višanja števila prodanih spletnih prenosov so veseli tudi zato, ker gre večji del prihodkov od spletnih ogledov glasbenim izvajalcem, poleg honorarja, ki jim ga nameni Kino Šiška.