Ira Marušič (1989) je leta 2012 diplomirala na beneški Akademiji lepih umetnosti (Accademia di Belle Arti), kjer trenutno nadaljuje podiplomski študij.

Njena dela je bilo mogoče videti že na številnih skupinskih in samostojnih razstavah v slovenskem in mednarodnem prostoru. Razstavljati je začela leta 2009 in se pet let pozneje prvič predstavila v Bežigrajski galeriji. Živi in dela v Kopru, kjer je tudi odraščala.

Delo današnje avtoportretiranke, zbrano pod naslovom Predmeti v magmi, je bilo pred kratkim razstavljeno v Bežigrajski galeriji 2. Postavitev je prinesla izbor večjih slik, večinoma na platnu, vodilo k njihovemu nastanku pa so bili majhni predmeti, naslikani v središču likovnih podob v na videz lebdečih prostorih.

Trenutno so njena dela na ogled v ljubljanski galeriji Equrna v okviru skupinske razstave Tihožitja, s katero umetniki starejše in mlajše generacije skupaj opozarjajo na pomembnost upodobitve motiva natura morta kot samostojnega in še vedno popularnega lajtmotiva v slovenski umetnosti.

Vendar pa umetnica pravi, da odločitev za študij slikarstva ni bila samoumevna, posebno ne v času gimnazije. Pri njeni odločitvi za umetniško pot sta bili odločilni dve sliki, ki upodabljata Sejalca. Več v Avtoportretu.