Foto:
Foto:

Predstavitev Erotične blogozije se je odvila v sredo, 18. decembra, v ljubljanskem Kinu Šiška. Prireditev je povezovala Mojca Krajnc, za glasbo je poskrbela Manuella Brečko, pridružili pa so se nam tudi izbrani avtorji. Najpogumnejši so prebrali svoje žgečkljive zgodbe, nato pa se je sproščeno druženje nadaljevalo ob dobri hrani in žlahtni kapljici.

Leta 2007 se je - da bi med MMC-jevimi blogerji spodbudili ustvarjalnost in odkrivanje lastne literarne žilice - rodila ideja o Blogoziji. Lani je izšla že četrta knjiga iz te serije, nato pa smo se odločili za nekoliko drugačen pridih in razpisali natečaj za najboljše erotične zgodbe naših spletnih uporabnikov.

Če je bila erotična literatura nekoč prepovedano blago, ki so ga prebirali na skrivaj, nas danes od njene trše naslednice, pornografije, loči le klik miške. Novi mediji so temeljito spremenili način konzumiranja erotike, pa tudi medčloveških odnosov, razmerij in osvajalskih taktik, zato se je izbira za temo MMC-jevega erotičnega natečaja - določiti prav splet in sodobne tehnologije - ponujala kar sama. V praksi to sicer vedno ni učinkovalo najbolje. Naj bodo naše zveze 21. stoletja še tako zaznamovane s SMS-anjem, 'facebookanjem', 'tvitanjem' in 'instagramiranjem', je preliti to komponento na papir težje, kot se zdi. Toda našim spletnim uporabnikom je uspelo.

V Erotični blogoziji so tako zbrana najboljša pesniška in prozna dela, ki so jih avtorji štiri mesece objavljali na Mojem spletu (www.rtvslo.si/mojsplet), vanje pa spretno vpletli kanček erotike. Včasih tudi dva. Tudi tokrat se je natečaj sklenil s knjižno izdajo izbranih del, v njej pa lahko prebiramo poezijo in kratko prozo 29 različnih avtorjev. V nasprotju z "običajno" Blogozijo v njeni erotični različici, številčno gledano, prevladuje proza, avtorji pa so se tokrat redkeje odločali za poezijo. Tričlanska žirija je izbirala med 127 pravilno oddanimi zgodbami, odločili pa smo se izbrati 69 prispevkov, saj je to pomenljivo število v svetu erotike.

S knjižno izdajo smo znova poskusili povezati dva svetova – spletni svet, ki obetavnim literarnim ustvarjalcem omogoča, da lažje predstavijo in približajo svoje pisanje bralcem, in tisto klasično tiskano izdajo, ki jo najstrastnejši knjižni molji še vedno najraje vzamejo v roke.

Izbrani avtorji so v knjigi predstavljeni z vzdevki, ki jih uporabljajo na Mojem spletu in pod katerimi so objavljali zgodbe. Avtorji, ki so najzaslužnejši, da je Erotična blogozija ugledala luč sveta, so: bin, brina11, neli1_, B.Lilith, lea199, ženska, markiza, Goreči Grmiček, Kitajski česen, Freja, majamoja, tender, swislar, bernabajc, mica, maskedol, cassiopeia, Echel, jopka, vivove, Franjo1958, jopriber, okusi, azija, Prepečenec, SteVsiNeumni?, kostin mozeg, lukomutiva in Stanislav Sivec.

Oglejte si nekaj utrinkov z druženja v Kinu Šiška.