V klovna se bo v predstavi Tri pravljice preoblekel Andrej Rozman Roza, uprizoritev Rozinteatera pa se bo začela ob 18.00.

Škucem Foto: Bobo
Škucem Foto: Bobo

Ob 19.00 bo sledilo odprtje razstave in modna revija: Nature + Culture = Future. Projekt predstavlja kompleksen odnos mode do narave, njegov namen pa je spodbuditi razmislek o spoštovanju in odgovornosti do narave ter razvijanju enakovrednega medsebojnega odnosa, ki temelji na trajnostnih principih ter upošteva sodobne oblikovalske pristope, kjer se znanost in tehnologija povezujeta z oblikovanjem in umetnostjo, z namenom vzpostavitve procesov prihodnosti.

Foto: Rozinteater
Foto: Rozinteater

Ob 20.00 bodo odprli razstavo Artopolis: Sodobna neskladja, ki ponuja vpogled v aktualno produkcijo mlajših slovenskih umetnic in umetnikov. Izbrana dela raziskujejo jukstapozicijo sodobne figuralike in simbolizma v obdobju splošne semantične prenasičenosti, poljudnega popularnega nihilizma in neskončnega iskanja novih objektov transferja. Na razstavi sodelujejo Julija Baša, Urša Čuk, Patrik Dvorščak, Anastazija Pirnat, Iris Pokovec in Jon Žagar. Razstavo je kuriral Matej Tomažin.

Pol ure pozneje bo Jazz oder na Gornjem trgu zavzel multimedijski performans Plečnikova misel z Ladom Jakšo, ki je v počastitev letošnjega Plečnikovega leta pripravil intriganten in poetičen multimedijski performans, v katerem izvirna džezovska ambientalna glasba v živo spremlja projekcijo, na kateri se odslikavajo v objektiv ujete Plečnikove stvaritve.

Zatem bo na vrsti koncert Jakomini Jazz Tria, zasedbe treh študentov jazza z graške glasbene akademije z glasbo z njihovega prvega albuma. Nastopili bodo Žan Cesar na trobenti, kitarist Tilen Gavranovič ter Jernej Vindšnurer na kontrabasu.

Dobimo se pred Škucem Foto: Škuc
Dobimo se pred Škucem Foto: Škuc

Festival se bo sklenil v nedeljo, 31. julija, s koncertom in glasbeno ustvarjalno delavnico pod vodstvom Mateje Fi Kovčekteta na obisku, ki bo ponudila glasbeno urico življenjskih dogodivščin, domiselno prepletenih z ljudskimi in avtoričinimi pesmimi. Sledila bo še ustvarjalna delavnica recikliranja Ustvarjalno2: DIY nakit pod vodstvom Simona Drofelnika in Mateje Herbst, kjer bo mogoče z recikliranjem in poslikavo papirja oblikovati svojevrsten nakit za vse priložnosti in okuse.

Letošnja izvedba se bo poslovila s kantavtorskim koncertom Chrisa Eckmana Muzika na Starem trgu na vrtu Galerije Škuc ob 20. uri. Danes v Ljubljani živeči ameriški glasbenik, skladatelj, producent in lastnik založbe je bil sredi osemdesetih let del aktivne glasbene scene Seattlea, ko je bil s skupino The Walkabouts med prvimi, ki so snemali za pozneje legendarno, po grungeu znano založbo Sub Pop.

Festivalsko dogajanje se bo začelo vsak dan ob 17. uri s Škucovo tržnico. V primeru dežja ali nestabilnega vremena se bo festivalsko dogajanje selilo v Galerijo Škuc.