Umetniki, ki se še uveljavljajo, so pri potovanju po Uniji omejeni, opozarja pevec. Foto: EPA
Umetniki, ki se še uveljavljajo, so pri potovanju po Uniji omejeni, opozarja pevec. Foto: EPA

John je bil med več kot 100 podpisniki odprtega pisma, ki so ga glasbeni zvezdniki, med njimi tudi Ed Sheeran in Roger Waters iz skupine Pink Floyd, odposlali v januarju in v katerem so izrazili kritike dogovora o brexitu.

Novi umetniki, ki se še uveljavljajo, zaradi previsokih stroškov vizumov in drugih dovoljenj ne bodo mogli prosto potovati po Evropi, kar je bistveni del njihovega učenja in razvoja.

Elton John

"Smo v resni nevarnosti"
Sporazum med Združenim kraljestvom in EU-jem, ki je začel veljati na začetku leta, britanskim glasbenikom ne zagotavlja več brezvizumskega potovanja po celini.

"Odkrito povedano smo trenutno v resni nevarnosti, da izgubimo generacijo talentov zaradi zevajočih lukenj v vladnem poslovnem dogovoru," je na svojem profilu na Instagramu zapisal 74-letni rockovski pevec.

Sorodna novica Elton John: Brez pomoči mladi glasbeniki z Otoka ne bodo preživeli

Ob tem je razkril, da se je prejšnji mesec sešel z ministrom programa brexit Davidom Frostom, da bi razpravljal o tem vprašanju.

Britanski ustvarjalci se bodo težje uveljavili v EU-ju
"Novi umetniki, ki se še uveljavljajo, zaradi previsokih stroškov vizumov in drugih dovoljenj ne bodo mogli prosto potovati po Evropi, kar je bistveni del njihovega učenja in razvoja,"
je še zapisal glasbenik in dodal, da se vlada za nastalo katastrofo ne zmeni.