Foto: EPA
Foto: EPA

Približno 300 zaposlenih je "skoraj soglasno" izglasovalo, da Louvre ne bo odprl vrat. Po besedah sindikalista Christiana Galanija vodstvu ni uspelo prepričati zaposlenih, da bi se vrnili na delo. "Muzeja danes ne moremo odpreti," je v kratkem sporočilu zapisalo vodstvo. Pred stekleno piramido, skozi katero vodi vhod v muzej, je na deževno nedeljo čakala dolga vrsta obiskovalcev, ki so ostali pred zaprtimi vrati.

"Louvre je zaprt prostor, ki sprejme več kot 5000 ljudi na dan. Zaposleni so upravičeno zaskrbljeni," je še opozoril Galani. Kot njegove besede še povzema BBC, je še dejal, da so na sestanku diskutirali o skrbeh osebja, ki ga vodstvu ni uspelo prepričati, da bi se vrnilo na delo. Koliko časa bo muzej ostal zaprt, ni znano.

Foto: EPA
Foto: EPA

V Franciji so doslej zaznali 100 primerov okužbe z novim virusom in dve smrtni žrtvi bolezni, ki jo ta povzroča. Vlada je v soboto med ukrepi za zajezitev širjenja virusa sprejela tudi prepoved zbiranja v zamejenih prostorih in dogodkov z več kot 5.000 udeleženci.

Iz milanske Scale so sporočili, da bo operna hiša zaradi koronavirusa zaprta še najmanj do 8. marca. V beneški operi Fenice, ki je prav tako zaprta, pa so se odločili, da bodo v ponedeljek in torek pripravili koncerta brez občinstva, ki ju bodo prenašali na spletu.