Foto: Center za kreativnost

Tokratna gostja vsakomesečnega dogodka, ki gosti uveljavljene slovenske ustvarjalce v kulturnem in kreativnem sektorju (prejšnji mesec je o svoji karierni poti, tudi posebej za MMC, spregovoril oblikovalec avtomobilov Robert Lešnik), ki udeležencem predstavljajo svojo karierno pot in izkušnje, je širši javnosti poznana predvsem po oblikovanju slovenskega paviljona na Beneškem umetniškem bienalu leta 2013.

Za naše gospodarstvo in kulturo - slovenski projekt za beneški bienale

Njena dela se pogosto nanašajo na raziskovanje "mehke moči" politične retorike v umetnosti in arhitekturi. Bila je nominirana za nagrado Jarman in je prejemnica nagrad MAC International Ulster Bank in Charlottenborg Fonden.

Svoje izkušnje je z udeleženci delila že dopoldne na individualnih delavnicah, ob 18.00 v MAO-u v Gradu Fužine bo na sporedu umetničino predavanje, odprto za širšo javnost. Na njem bo Jasmina Cibic predstavila svojo karierno pot ter govorila o tem, kako se umetnik umešča na mednarodnem trgu, na kakšen način pridobiti pomembne stike in kakšne lastnosti morajo imeti umetniška dela, da dobijo mednarodno prepoznavnost.

Jasmina Cibic (na fotografiji s Tevžem Logarjem) se je rodila leta 1979 v Ljubljani. Diplomirala je na akademiji za likovno umetnost Accademia di Belle Arti v Benetkah, magistrirala na prestižnem kolidžu Goldsmiths v Londonu. Prejemnica številnih uglednih nagrad živi in ustvarja v Londonu. Foto: Matevž Paternoster/MGML