Osrednji del mednarodne konference in posveta se 9. februarja odvija v konferenčni dvorani Knjižnice Otona Župančiča. Foto: SFD
Osrednji del mednarodne konference in posveta se 9. februarja odvija v konferenčni dvorani Knjižnice Otona Župančiča. Foto: SFD

Konferenco in javni posvet o določeni relevantni temi pri Slovenskem filozofskem društvu (SFD) tretje leto zapored pripravljajo v soorganizaciji z Institutum Studiorum Humanitatis oz. Fakulteto za podiplomski humanistični študij (AMEU-ISH), Znanstveno-raziskovalnim središčem (ZRS) Koper in Mestno knjižnico Ljubljana (MKL). Dogajanje se bo odvilo 9. in 10. februarja.

To je eden največjih letnih humanističnih dogodkov pri nas. Tokratna tema konference in javnega posveta v Ljubljani je bolj odprtega značaja, a zelo relevantna in se ob naglih spremembah v družbi kaže kot vse bolj izpostavljena. V okviru dogodka so pripravili tudi razstavo Med prostori Aleksandra Štumbergerja in Filipa Zelenjaka.

Knjižica povzetkov letošnjih
prispevkov je dostopna tukaj.

Osrednji del mednarodne konference in posveta se v petek odvija v konferenčni dvorani Knjižnice Otona Župančiča. Dogajanje drugega dne pa bo že tradicionalno zaznamovano s študentskimi prispevki v prostorih AMEU-ISH-a, so sporočili iz SFD-ja.

Foto: SFD
Foto: SFD

Na konferenci sodelujejo Noreen Herzfeld, Ciprian Bogdan, Milan Đorđević, Vojko Strahovnik, Boris Vezjak, Bojan Žalec, Oana Serban, Mojca Ramšak, Marija Todoroska, Helena Motoh, Luka Martin Tomažič, Anja Hellmuth Kramberger, Luka Trebežnik in Gašper Pirc, predsednik SFD-ja. Na sobotnem dogodku pa bodo še Matej Mertik, Aleš Čakalić, Gaja Lukacs Čufer, Ignac Navernik, Nina Ravnik Palka, Marko Markič, Eva Virc, Tanja Petrovič in Milan Đorđević.

Leta 1935 ustanovljeno Slovensko filozofsko društvo letos z več dogodki gostuje tudi na največjem filozofskem dogodku na svetu, Svetovnem kongresu filozofije (World Congress of Philosophy).