Renata Zamida. Foto: BoBo
Renata Zamida. Foto: BoBo

Renata Zamida je bila med letoma 2015 in 2018 članica upravnega odbora lovenskega knjižnega sejma, leta 2016 se je zaposlila na Javi agenciji RS za knjigo (Jak), sprva kot vodja priprav na projekt Slovenija, častna gostja na frankfurtskem knjižnem sejmu, od leta 2018 do decembra 2020, ko je bila razrešena, pa je bila direktorica Jaka. Na mestu direktorice javnega zavoda Center Rog ji mandat začne teči 20. maja.

Kreativno središče Center Rog, ki bo delovalo kot javni proizvodni prostor, naj bi svoja vrata odprlo prihodnje leto. Center Rog, ki se gradi na območju nekdanje tovarne koles Rog, bo namenjen kulturnemu in kreativnemu delovanju, pri tem pa bo poudarek na izdelovalništvu, uporabnih umetnostih, arhitekturi in oblikovanju.

Teja Zorko je bila od leta 2002 do 2008 pomočnica direktorice Knjižnice Prežihov Voranc. Od novembra 2009 je vodja Slovanske knjižnice, Centra za domoznanstvo in specialne humanistične zbirke pri Mestni knjižnici Ljubljana, direktorica Mestne knjižnice Ljubljana pa je od 1. septembra 2017.