Sledi pnevmatik traktorja. Foto: zajem zaslona / Televizija Slovenija
Sledi pnevmatik traktorja. Foto: zajem zaslona / Televizija Slovenija

Med domačini je nenavadni predmet pritegnil veliko zanimanja, spodbúdil je razdiranje šal in celo domneve o obisku Nezemljanov.

A zgodbe še ni konec. Danes se je monolit na presenečenje številnih pojavil v središču Zagorja ob Savi. Kaže pa, da so bili domnevni Nezemljani pri delu vendarle nekoliko površni, saj so za seboj pustili sledi pnevmatik traktorja.

Foto: zajem zaslona / Televizija Slovenija
Foto: zajem zaslona / Televizija Slovenija

Konec tedna se je monolit prvič pojavil v Sloveniji, in sicer na Jeruzalemu, so poročali na Prlekija-on-net. Visok je bil približno tri metre in ima tri okoli 50 cm široke stranice.

Sorodna novica Skrivnostni monolit se iz Utaha "seli" po svetu - tudi v Slovenijo, na Jeruzalem

Kot še navajajo, se je v petek podoben monolit pojavil tudi v Kamnici pri Mariboru. Zdaj ga tam ni (več), je tedaj sporočila novinarka TV Slovenija Franja Pižmoht.

Sprva v puščavi v Utahu
Zgodba s skrivnostnimi monoliti sicer sega v november, ko se je eden takih pojavil v puščavi v Utahu in nato ravno tako skrivnostno izginil. Fotografirali so ga tudi na romunskem arheološkem najdišču in pred trgovino s sladkarijami v Pittsburghu. Zatem se je pojavil še v Prlekiji.

Monolit so domačini v nedeljo opazili tudi na plaži na britanskem otoku Wight, že pred dnevi pa tudi v ameriški zvezni državi Kaliforniji.