Foto: go_2025
Foto: go_2025

Kot so sporočili z Mestne občine Nova Gorica, je na razpis za direktorja Javnega zavoda GO! 2025 prispelo pet prijav, od katerih je bila ena nepopolna. Pristojna komisija Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica je pri oblikovanju predloga za imenovanje direktorja sledila mnenju sveta zavoda, ki je Božiča identificiral kot edinega primernega kandidata za vodenje zavoda. Izbran je bil soglasno.

"Prepričal je z dobrim poznavanjem projekta EPK in vseh področij delovanja zavoda, v programu predstavil trajnosti projektov tudi po letu 2025, krepitev vseh deležnikov, čezmejni vidik in sodelovanje z Evropskim združenjem za teritorialno sodelovanje EZTS GO kakor tudi možnosti dodatnega financiranja. Izpostavil je tudi nujnost dobrega marketinga in čezmejne platforme," piše v sporočilu za javnost.

Kot še piše, je Božič "sodeloval že v pripravah na kandidaturo za pridobitev naziva EPK, formalno je gradbenik, sicer pa dolgoletni kulturni delavec in glasbenik, producent za komorne skupine in orkestre, ki se je na področju kulturnega menedžmenta izpopolnjeval tudi v milanski Scali. Je proaktiven in pozitivno naravnan, s sposobnostjo povezovanja ljudi in ekipe."

Župan Klemen Miklavič je ob imenovanju povedal, da je zavod dobil doslednega in prizadevnega direktorja, ki je tako v fazi kandidature kakor tudi v letu in pol po potrditvi pridobitve naziva projekt podrobno spoznal.

Marca je bila za direktorico javnega zavoda GO! 2025 imenovana Kaja Širok, ki pa se je vodenju odpovedala na začetku junija, saj je prejela povabilo, naj se pridruži ekipi predsednika vlade. Na izredni seji novogoriškega mestnega sveta 24. junija je bil nato Božič imenovan za v. d. direktorja zavoda, julija pa je bil objavljen razpis za novega direktorja javnega zavoda GO! 2025.