Upravni odbor Prešernovega sklada sestavlja 15 članic in članov, ki jih na podlagi predloga vlade imenuje državni zbor. Foto: BoBo
Upravni odbor Prešernovega sklada sestavlja 15 članic in članov, ki jih na podlagi predloga vlade imenuje državni zbor. Foto: BoBo

Obenem je vlada razrešila Staša Ravterja kot člana sveta Javne agencije za knjigo RS (JAK) in kot nadomestnega člana imenovala specialista revizije Sebastjana Eržena. Tako so po seji sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Vlada je DZ-ju predlagala, naj upravni odbor Prešernovega sklada imenuje v sestavi Igor Grdina, Janko Kos, Mateja Komel Snoj, Sonja Weiss, Jurij Paljk, Bernarda Fink, Lovrenc Blaž Arnič, Jožef Muhovič, Robert Simonišek, Ženja Leiler Kos, Jože Možina, Marko Cotič, Katarina Klančnik Kocutar, Rok Andres in Barbara Drnač.

Upravni odbor Prešernovega sklada sestavlja petnajst članic in članov, ki jih na predlog vlade imenuje DZ iz vrst kulturnih ustvarjalcev in uglednih strokovnjakov s področja kulture. Mandat članov traja štiri leta in začne teči z dnem imenovanja.

Javni poziv za predlaganje kandidatov
Ker se bo dosedanjemu upravnemu odboru septembra iztekel mandat, je ministrstvo za kulturo na podlagi zakona o Prešernovi nagradi objavilo javni poziv za predlaganje kandidatov. Končal se je 4. maja, prispelo pa je dvajset predlogov, piše v sporočilu za javnost.