Ministrica odločitev spoštuje, a obžaluje, saj meni, da je v ozadju ideološki boj.

Asta Vrečko. Foto: BoBo
Asta Vrečko. Foto: BoBo

Kot razlog je županja navedla hude politične pritiske na zaposlene na občini, v pismu ministrici, ki ga je objavil portal Necenzurirano, pa je zapisala: "Po javni objavi vabila na našo osrednjo prireditev ob kulturnem prazniku, kjer smo vlogo slavnostne govornice namenili vam in ste jo z veseljem sprejeli, sama osebno in pa tudi sodelavci na Občini Lukovica doživljamo pritiske politike na lokalni ravni."

Kot je dodala, je "razlog v trenutnem političnem položaju, saj se nekatere politične stranke na državni ravni ne strinjajo z nekaterimi potezami oziroma odločitvami ministrstva".

Ministrica Asta Vrečko je danes na Brdu pri Kranju novinarjem povedala, da obžaluje, da so se nad županjo zgrnili politični pritiski oz. da se je sploh znašla v tem položaju. Zdi se ji nepošteno, "da se ideološki boj, ki ga izvaja neka veteranska organizacija in je namenjen njej in njeni stranki Levica ter ministrstvu za kulturo, odraža na lokalni proslavi ob kulturnem prazniku".

Vrečko ne želi komentirati ali špekulirati, kdo je v ozadju
"To je velik dan, državni praznik, na katerem se zahvalimo vsem ustvarjalcem in ustvarjalkam tako profesionalne kot ljubiteljske kulture,"
je poudarila in ob tem izrazila obžalovanje, da je "tukaj prevladal ideološki boj, ki se izpeljuje iz združitve dveh javnih zavodov".

Na novinarsko vprašanje, ali je v ozadju odločitve stranka NSi, je ministrica odgovorila, da ne želi komentirati ali špekulirati, kdo je v ozadju. Žalosti jo zlasti to, da je bila županja, ki jo je prijazno povabila, prisiljena povabilo umakniti.