Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Film in TV - Arhiv

Bolezni, večje od človeka: kuga, kolera in španska gripa so tudi pri nas terjale največ življenj

TV SLO Bolezni, večje od človeka: kuga, kolera in španska gripa so tudi pri nas terjale največ življenj

Vélike bolezni so bolj smrtonosne od vélikih bitk, kajti prav bolezni so v zgodovini narodov marsikdaj pospešile politične in družbene spremembe, je že v 19. stoletju dejal eden izmed takrat ljubljanskih zdravnikov.

Slovenskemu celovečercu Kapa več kot pol milijona evrov luksemburškega filmskega sklada

Film Slovenskemu celovečercu Kapa več kot pol milijona evrov luksemburškega filmskega sklada

Slovenski igrani celovečerec Kapa je na filmskem skladu v Luksemburgu prejel 511.147 evrov javnih sredstev. Film je pred tem prejel že več mednarodnih sredstev, lani je bil izbran tudi v sofinanciranje na SFC-ju, a predvidenih sredstev še ni prejel.

Zaradi direktive o AV-vsebinah gre Bruselj v postopek proti 23 članicam, tudi Sloveniji

EU Zaradi direktive o AV-vsebinah gre Bruselj v postopek proti 23 članicam, tudi Sloveniji

Evropska komisija je uvedla postopek za ugotavljanje kršitev proti 23 državam članicam EU-ja in Združenemu kraljestvu, ker v svoje nacionalne zakonodaje niso pravočasno prenesli direktive o avdiovizualnih vsebinah.

Ob četrtinskem obsegu programa dosežena tudi četrtinska prodaja vstopnic prejšnjih let

Dan po Liffu Ob četrtinskem obsegu programa dosežena tudi četrtinska prodaja vstopnic prejšnjih let

"Liffe je bil letos prvi večji dogodek na spletu, ki je tako odmeven, da se prodaja, in mi smo z letošnjo izdajo zelo zadovoljni," je ob koncu Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala dejal njegov programski direktor Simon Popek.

Po poteh modre tabletke: zgodba viagre bo zaživela v glasbenem filmu Spika Leeja

Film Po poteh modre tabletke: zgodba viagre bo zaživela v glasbenem filmu Spika Leeja

Pfizer je te dni deležen velike pozornosti zaradi svojega cepiva proti covidu-19, iz njegovih laboratorijev je pred leti prišla tudi viagra, zdravilo za erektilno disfunkcijo. Zgodbe njenega nastanka in poti do uspeha se bo zdaj lotil Spike Lee.

Angelina Jolie bo posnela film o Donu McCullinu. Igral ga bo Tom Hardy.

Film Angelina Jolie bo posnela film o Donu McCullinu. Igral ga bo Tom Hardy.

"Vem, kako je, če te ožigosajo za neciviliziranega in umazanega. S to razliko, da je mene šikaniralo lastno, in ne kakšno tuje "pleme"," je v svoji avtobiografiji zapisal Don McCullin, ki je svet soočil s pretresljivimi fotografijami vojnega Vietnama.

Umrl je igralec Mustafa Nadarević

Film Umrl je igralec Mustafa Nadarević

V starosti 77 let je bitko z rakom na pljučih izgubil priznani bošnjaški igralec Mustafa Nadarević, ki je svoj pečat pustil tudi v nekaj slovenskih filmih - med drugim v Čefurji raus! in Piran-Pirano.

Liffe "Pojem razdevičenja je šel dobro z namero: posneti film o strahu pred odraščanjem"

"Vprašanje, kako odrasti, je ves čas vzpostavljalo resno ozračje na snemanju. Zdaj mi je smešna resnost, s katero smo se lotevali tega vprašanja, ampak mislim, da ravno zato film stoji," Marko Djordjević opisuje nastajanje filma Moj jutranji smeh.

Perspektive: Moj jutranji smeh, Sadeži pozabe in Izgnanstvo

Liffe Perspektive: Moj jutranji smeh, Sadeži pozabe in Izgnanstvo

Filmska zgodovina je polna filmov o izgubi spomina. Človekovo spominjanje in možnosti, ki jih odpira igranje s časom in vednostjo gledalca, so sedmi umetnosti pisane na kožo.

Nagrade 31. Liffa: vodomec za film Sadeži pozabe Christosa Nikouja

Liffe Nagrade 31. Liffa: vodomec za film Sadeži pozabe Christosa Nikouja

Nagrado vodomec 31. Mednarodnega ljubljanskega filmskega festivala (Liffe) je dobil film Sadeži pozabe režiserja Christosa Nikouja, grenko-sladka zgodba o brisanju in pisanju bolečih osebnih spominov.

Avtoportret: 59 sekund z Ulo Furlan

3. sezona Avtoportret: 59 sekund z Ulo Furlan

"To je bila zame industrija upanja, blišča, možnosti, predvsem pa neke še nepoznane kreativnosti," pripoveduje Ula Furlan v šesti epizodi tretje sezone videorubrike Avtoportret.

Za božič bo v kinih in na spletu premiera filma Čudežna ženska 1984

Film Za božič bo v kinih in na spletu premiera filma Čudežna ženska 1984

Iz hollywoodskega filmskega studia Warner Bros so v sredo sporočili, da bo film Čudežna ženska 1984 v režiji Patty Jenkins premiero doživel že čez dober mesec – na božič. Letošnji film v franšizi je nadaljevanje Čudežne ženske iz leta 2017.

Antigona

Filmska recenzija (Liffe) Antigona

2500 let po tem, ko je Sofoklej iz mita o Tebanski kraljevi družini izluščil tragedijo o Antigoni in v njej soočil črko zakona in posameznikov etični imperativ, smo dobili kar dve filmski adaptaciji te arhetipske zgodbe.

Dragi tovariši

Filmska recenzija (Liffe) Dragi tovariši

Ena od nalog umetnosti je, da pred pozabo rešuje skrito zgodovino, da prelomne trenutke oživlja brez zapadanja v poenostavitve ali hagiografije. Andrej Končalovski je Drage tovariše posnel v črno-beli tehniki, a z ogromno občutka za vmesna, siva območja.

George Lucas: studii Fox so me svarili, da bom z mladim Anakinom uničil franšizo

Film George Lucas: studii Fox so me svarili, da bom z mladim Anakinom uničil franšizo

George Lucas v novi knjigi o Vojni zvezd razkriva, kako so ga vodilni v studiih Fox poskusili prepričati, da bo z mladim Anakinom in predtrilogijo znanstvenofantastične sage "vse uničil".

Koronacija

Liffe Koronacija

Koronacija, prvi pravi dokumentarni film o pandemiji covida-19 oziroma o spopadanju s pandemijo med tistim prvim izbruhom v Vuhanu, ni prijetna. Je duhamorna, moreča, tesnobna, pogosto nepovezana in antiklimaktična.

Liffe "Tehnologija je katastrofa za spomin: ničesar več nimamo v glavi, vse je v napravah"

Christos Nikou je film o pandemiji posnel tako rekoč po naključju: ko je svojo dramo z elementi distopije predstavil svetu, se je ta že spopadal z boleznijo, ki nam je izmaknila tla pod nogami. A Sadeže pozabe odlikuje veliko več kot le preroški element.

Boter 3 bo ob svoji skorajšnji 30. obletnici premiere zaživel

Film Boter 3 bo ob svoji skorajšnji 30. obletnici premiere zaživel "novo življenje"

Paramount Pictures je objavil sveži napovednik za vnovično montiran zadnji del kultne filmske trilogije Boter. Kot je napovedal režiser Francis Ford Coppola, je sveža montaža filmu vdahnila "novo življenje".

Tarantino bo Bilo je nekoč … v Hollywoodu prelil še v romaneskno obliko

Film Tarantino bo Bilo je nekoč … v Hollywoodu prelil še v romaneskno obliko

Quentin Tarantino se je odločil, da bo svoj zadnji film Bilo je nekoč … v Hollywoodu "prepakiral" še v romaneskno obliko, kar bo njegovo prvo tiskano leposlovno delo. Izid je napovedan za poletje 2021.

Animateka kljub spletni izvedbi ne bo okrnila svojega programa

Filmski festival Animateka kljub spletni izvedbi ne bo okrnila svojega programa

Selitev letošnje Animateke na splet očitno ne bo za sabo potegnila tudi okrnitve programa. 17. izvedba tega mednarodnega festivala animiranega filma bo prinesla 338 kratkih animiranih filmov in devet celovečernih.

Stran 1 od 919
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov