Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Popkultura

"Veze, veze, veze imam, lej, lej jo, iglo v ram'"

Glede na to, da nas je te dni močno zazeblo zaradi vremenskih sprememb, so nas v tokratni oddaji Kaj dogaja? pogreli z izjavami naših političnih veljakov.

8
Arhiv novic

Film in TV

Filmski Boris Becker se že pripravlja na teniških igriščih

Medtem ko še ni znano, kdaj bo mogoče videti film o nekdanji številki eni svetovnega tenisa Borisu Beckerju, pa je znano, kdo bo upodobil legendarnega nemškega tenisača.

4

Neobjavljeni videoposnetki in fotografije iz življenja Tine Turner

Dokumentarec z naslovom Tina bo predstavil do zdaj še neobjavljene videoposnetke in fotografije iz življenja legendarne Tine Turner. O njej bosta med drugim spregovorili tudi igralka Angela Bassett in TV-voditeljica Oprah Winfrey.

3

RTV Slovenija podelila priznanja za izjemne dosežke in izstopajoče projekte

Številnim sodelavcem RTV Slovenija, katerih delo je v preteklem letu močno izstopalo, so v radijskem Studiu 26 podelili priznanja RTV Slovenija za leto 2020. Nagrajen je tudi MMC-jev projekt Predsodki!.

13

"Princ" Eddie Murphy znova osvaja Ameriko

Trendu nadaljevanj uspešnic iz 80. let se je pridružila komedija Princ osvaja Ameriko, v katerem tudi tokrat nastopata hollywoodska zvezdnika Eddie Murphy in Arsenio Hall.

9
Več

Družabno

V velikonočno oddajo je prišel priljubljeni spletni duhovnik Martin Golob

Slovenija je v "lockdownu", a nas na Kaj dogaja? se ne da zapreti. Kaj in kdaj lahko počnemo med zaprtjem, za koga dela reklamo minister Hojs in kako bi to v angleščino prevedel naš premier?

25

Tolmačka Natalija Spark je Slovenka leta 2020

Slovenka leta 2020 je postala tolmačka slovenskega znakovnega jezika in psihoterapevtka Natalija Spark. Vez s slišečim svetom je za gluhe še posebno v času epidemije lahko življenjskega pomena, so poudarili ob razglasitvi.

2

Pesem Vrni se (Ljudmila): "A bi bilo drugače, če bi ti še vodila NSi?"

V oddaji Kaj dogaja? so tokrat skupaj s poslanci preučevali težave slovenskega šolstva in raziskovali, kdo je decembra pozabil naročiti cepiva.

11

Luka in Tamara Šulić dočakala tretjega otroka - in to kar doma

Mariborski glasbenik in del svetovno znanega dueta 2Cellos, Luka Šulić, je oznanil veselo novico - z ženo Tamaro sta se razveselila tretjega otroka, ki se je rodil kar doma.

3
Več

Retro

Čevlji niso le kos oblačila

Ena najstarejših obrti je čevljarstvo, človek je namreč svoje noge že zgodaj zavaroval pred vremenskimi nevšečnostmi in ostro podlago, po kateri je hodil.

Eden zadnjih steklopihačev: Doma me uporabljajo za to, da prijemam vroče stvari

Pihanje stekla je veščina, ki jo v Sloveniji zna le še nekaj ljudi – eden od njih je Zvone Drobnič. "Steklo je čaroben material," je dejal sredi svoje nekoliko zašarjene, a šarmantne delavnice, ki deluje kot kak izumiteljski brlog.

9

Katrca praznuje 60 let

Legendarni renault 4, ki smo ga pri nas prekrstili v katrco, praznuje zavidljivih 60 let. Katrca ima še vedno veliko oboževalcev, ki se radi spominjajo voženj v limuzini delavskega razreda.

9

Slovo očeta kasete, ki je vedno obžaloval, da je walkman Sonyjev

V 95. letu starosti je umrl nizozemski inženir Lou Ottens, mož, ki je preobrazil način, na katerega ljudje poslušamo glasbo, saj je v 60. letih prejšnjega stoletja svetu podaril avdiokaseto.

15
Več

Moda

Oblikujte uniforme slovenskega osebja na Expu 2020

Agencija Spirit Slovenija, ki je nosilka organizacijske in vsebinske izvedbe slovenske predstavitve na svetovni razstavi Expo 2020 v Dubaju, je objavila natečaj za izbiro uniforme osebja, ki bo sodelovalo v slovenskem paviljonu.

2

"Satanove copate" s človeško krvjo razprodane v nekaj minutah

Nike toži oblikovalsko podjetje MSCHF zaradi kršenja avtorskih pravic potem, ko je to podjetje iz Brooklyna v sodelovanju z raperjem Lil Nas X-om na trg lansiralo kontroverzne "Satanove športne copate" s človeško krvjo. Copati so bili nemudoma razprodani.

14

Marija Mojca Pungerčar razstavlja rabljena oblačila, ki prinašajo osebne zgodbe

V Galeriji Spomeniškovarstveni center so odprli razstavo Marije Mojce Pungerčar z naslovom Osebna koda obleke, kjer odslužene obleke iščejo nove lastnike. Kolekcija šteje čez sto kosov oblačil, obiskovalec pa spozna zgodbe, ki so z njimi povezane.

Pandemija spreminja tudi modo: je trenda ozkih hlač zares konec?

Po napovedi modnih poznavalcev se nam obeta še ena opazna posledica pandemije: široke hlače. Te so po enoletnem obdobju ostajanja doma menda vendarle zadale zadnji udarec modnim smernicam, ki so prevladovale zadnji dve desetletji.

35
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov