Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo
Stanje na cestah in mejnih prehodih

Popkultura

Najdaljša poletna noč v Bohinju z Big Foot Mamo

Ob vrhuncu poletne sezone v Bohinju turistično društvo drevi pripravlja tradicionalno Bohinjsko noč, ki je bila do leta 2019 poznana kot Kresna noč. Na njej bo nastopila skupina Big Foot Mama.

Več

Film in TV

Netflix izgublja primat – v treh mesecih izgubil milijon naročnikov

Potem ko je Netflix dolgo časa užival status kralja spletnih pretočnih vsebin, zadnje čase le stežka še ohranja primat. Samo med aprilom in julijem letos je tako izgubil slab milijon naročnikov, a bojijo se, da bo številka še večja.

40

Kdo bo letošnji zmagovalec Melodij morja in sonca?

Sobotni večer na RTV Slovenija bo postregel z novimi poletnimi melodijami. Na sporedu bo 41. festival Melodije morja in sonca. V igri za končno zmago je 12 skladb.

4

Serija Stranger Things "obudila" Kate Bush: njena pesem po skoraj 40 letih znova uspešnica

37 let po tem, ko je Kate Bush izdala skladbo Running Up That Hill, je pesem – predvsem zaradi dejstva, da je bila uporabljena v seriji Stranger Things – prvič končala med deseterico največkrat predvajanih skladb tedna v ZDA.

24

"Lotevali se bomo tem, ki ljudi vznemirjajo, skrbijo pa tudi veselijo"

Na TV SLO 2 je prišla nova dnevnoinformativna oddaja Panorama, ki bo imela tri voditelje. "Vesel sem, da imam ob sebi Andrejo Gregorič in Lizo Praprotnik. Verjamem, da bo vsak od nas prinesel svoj ščepec začimb," pravi tretji člen David Urankar.

154
Več

Družabno

Kanal ob Soči v znamenju tradicionalnih skokov z mostu

 V Kanalu ob Soči danes potekajo 31. skoki z mosta. Skoki s 17-metrskega kanalskega mostu potekajo v treh disciplinah, ki so skok na noge, lastovka kot kanalska disciplina in figurativni skoki.

1

Slovenski Tour: "Počutil sem se kot doma"

Slovenci z navdušenjem spremljajo Dirko po Franciji doma, na počitnicah, številni pa tudi na prizorišču samem. Podpore so veseli tudi slovenski kolesarji.

7

Kako so v Podvincih proslavili medaljo Kristjana Čeha

Uspeh 23-letnega Kristjana Čeha pa ne odmeva samo v svetu, ampak in predvsem v Podvincih pri Ptuju, od koder prihaja svetovni prvak. Domačini so noč prebedeli, številni so namreč spremljali tekmo v živo.

V Celju tekmovanje junakinj in junakov slehernega okolja

V dneh, ko ogenj pustoši po Krasu, se v Celju gasilci iz več kot 20 držav na gasilski olimpijadi merijo v zmogljivosti in znanju. Gre za enega največjih dogodkov v zgodovini gasilstva pri nas.

18
Več

Retro

Celjsko nebo preletavajo starodobna jadralna letala

V Celju so se te dni zbrali lastniki in navdušenci nad starodobnimi jadralnimi letali, na največjem takšnem srečanju na svetu. Na srečanju, ki ga vsako leto organizirajo v drugi državi, se je zbralo 80 pilotov in več kot 40 letal.

S kolesi pony iz Kranjske Gore na Vršič kar 1241 kolesark in kolesarjev

Na startu osmega vzpona s kolesi pony iz Kranjske Gore na Vršič je bilo 1241 kolesark in kolesarjev iz dvanajstih držav. Več jih je bilo le še predkoronskega leta 2019, in sicer 1318.

3

Predelava morskih spužev – nišna dejavnost, ki jo cenijo le redki

Družina Rosenfeld v Trstu ohranja več kot stoletno tradicijo predelave morskih spužev. Danes je to nišna dejavnost, ki jo cenijo le redki. 

8

Hiša čez cesto – kraj, kjer domuje več kot 700 punčk in drugih igrač

V kranjski Hiši čez cesto je na ogled izjemna zbirka starih punčk, lutk in drugih igrač ter vsega drugega, kar se je našlo v stoletni hiši na Miljah.

2
Več

Moda

Modna vojna: Dior zahteva sto tisočakov

Francoska modna hiša Dior zahteva 100.000 evrov odškodnine od italijanskih konkurentov Valentino. Ti naj bi v Rimu z modno revijo na Španskih stopnicah ovirali dostop do tamkajšnje Diorjeve prodajalne.

V Madridu so se v teku ponosa pomerili tekači v visokih petah

V španski prestolnici Madrid ta teden poteka parada ponosa, ena največjih na svetu, na kateri so se udeleženci lahko pomerili tudi v tradicionalnem teku v visokih petah.

2

Afriška modna scena bo zaživela v londonskem muzeju Victoria & Albert

Najobsežnejša razstava afriške mode v Veliki Britaniji bo svoje mesto našla v muzeju Victoria & Albert. Med drugim je njen namen poudariti afriško ustvarjalnost, ki naj bi bila v muzeju do zdaj večinoma izključena ali pa napačno predstavljena.

Španska oblikovalca Victorio in Lucchino v domači Andaluziji odprla muzej

Španska modna oblikovalca Victorio in Lucchino sta prejšnji teden v domači Andaluziji odprla muzej svojega dela. Prostori muzeja so v nekdanjem samostanu v mestu Palma del Rio in na retrospektivni način prikazuje njune stvaritve.

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov