Maruša Majer (1985) je najprej diplomirala iz primerjalne književnosti na ljubljanski Filozofski fakulteti v Ljubljani, nato pa še iz dramske igre na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT).

Od leta 2018 je zaposlena v SNG Drama Ljubljana, pred tem pa je veljala za "kraljico neodvisne gledališke scene". Letos so jo ovenčali s t. i. malo Prešernovo nagrado, za vlogo v filmu Ivan v režiji Janeza Burgerja ter za več drugih vlog, ustvarjenih v zadnjih treh letih, med njimi so Veronika iz Studia City, Laura v Pijanih v produkciji Mestnega gledališča ljubljanskega, vloga v filmu Ederlezi Rising in Nikita v Gledališču Glej.

Za svoje igralske vloge je dobila tudi druge nagrade, lansko poletje zlato areno za igralsko stvaritev na 65. Puljskem filmskem festivalu (2018), leto prej pa nagrado Shooting Star za mlade igralske talente na Berlinalu, vesno za najboljšo žensko glavno vlogo na 20. festivalu slovenskega filma (2017), Borštnikovo nagrado za igro na 52. Borštnikovem srečanju (2017) ter nagrado za najboljšo igralko na 20. mednarodnem festivalu otroškega gledališča v Subotici.

A vse je začelo v Gledališki šoli Prve gimnazije Maribor, kjer jo je ena od gledaliških izkušenj "nepopravljivo" zasvojila z gledališčem. Več v Avtoportretu.