Delo današnje avtoportretiranke Ule Furlan (1983) prežema več ustvarjalnih področij: je filmska, televizijska in gledališka igralka, povezuje prireditve, piše kolumne za različne slovenske medije, vzpostavila se je tudi kot vplivnica na družbenem omrežju Instagram, kjer ima skoraj 22 tisoč sledilcev.

Igralske vloge je ustvarila v več kratkometražnih filmih, v dveh celovečernih filmih pa odigrala glavno vlogo. Bila je protagonistka Tina v filmu Hit poletja (2008) v režiji Metoda Pevca in mlada partizanska zdravnica Franja v igrano-dokumentarnem filmu Jasne Hribernik Franja. Z malih zaslonov je zrla kot Ana v TV-seriji Življenja Tomaža Kajzerja, ki je nastajala v režiji Petra Bratuše, na ogled pa je bila na Televiziji Slovenija.

Na Televiziji Slovenija je delovala tudi kot voditeljica, med drugim je leta 2014 povezovala izbor za evrovizijsko pesem Ema, zatem pa vodila tudi mozaično nedeljsko oddajo Nedeljsko popoldne z Ulo – NPU.

Nastopila je tudi v več gledaliških vlogah, med drugim v predstavi Odpejsani, ki jo je v Siti Tetaru režiral Uroš Fürst, in v Prevzetnost in pristranost – prizorišče Dvojega, ki so jo na oder postavili v novomeškem Anton Podbevšek Teatru v režiji Matjaža Bergerja in dramaturgiji Eve Mahkovic.

Da si želi soustvarjati svet pod velikimi odrskimi lučmi, ve že, odkar je v otroštvu odkrila album Thriller Michaela Jacksona. Več v Avtoportretu.