"Z Netflixom se pogovarjam o drugi in tretji sezoni. Kmalu se bomo dogovorili," je po poročanju Korea Timesa dejal Hwang Dong-hyuk. To je prvič, da je ustvarjalec omenil možnosti tretje sezone, potem ko je pred kratkim potrdil, da so pri Netflixu že v produkciji druge sezone.

Serija sledi fiktivnemu smrtonosnemu resničnostnemu šovu, v katerem se tekmovalci potegujejo za milijonsko nagrado. Foto: Netflix
Serija sledi fiktivnemu smrtonosnemu resničnostnemu šovu, v katerem se tekmovalci potegujejo za milijonsko nagrado. Foto: Netflix

Pred tem je že razkril za spletni portal Deadline, da je zagnal ustvarjalni proces za nadaljevanje serije. Netflixova najbolj gledana serija do zdaj je osvojila več kot 142 milijonov gospodinjstev. Distopična dramska serija je v prvih dveh tednih dostopnosti na pretočni platformi zasedla prvo mesto v gledanosti v 90 državah.

Prva sezona je bila predvajana 17. septembra in s prvega mesta najvišje gledanosti izpodrinila zgodovinsko dramo Bridgerton, Netflixu pa prinesla 900 milijonov dolarjev.

Sorodna novica Squid Game: kako visoka je cena preživetja v kapitalizmu?

Smrt ali 38 milijonov dolarjev?
Squid Game se dogaja v Seulu, kjer na stotine tekmovalcev, ki jim primanjkuje denarja, podpiše, da izmenjajo življenje v zameno za pravico do sodelovanja v otroških igrah, ob čemer dobijo priložnost, da osvojijo glavno nagrado v vrednosti 38 milijonov dolarjev. "Izgubite kateri koli krog in bodite pripravljeni na grozljivo smrt," jim piše v pogodbi.

"Pronicljiva družbena kritika, sijajni dramaturški loki posameznih epizod in tridimenzionalni, človeški liki povzdignejo Squid Game na raven odličnega žanrskega izdelka, ki stopa v dialog z zmago Parazita (r. Bong Joon Ho) na lanski podelitvi oskarjev," je o prvi sezoni serije zapisala MMC-jeva kritičarka Ana Jurc.

Serija je dobila tudi priznanje pri nominacijah za nagrade, nominirana je za zlati globus za najboljšo televizijsko serijo, najboljšo moško glavno vlogo v dramski seriji (Lee Jung-jae) in najboljšo stransko moško vlogo v dramski seriji (Oh ​​Yeong-su).