Spletni analitiki ocenjujejo, da je bilo v uri po razkritju novega Batmana več kot 70 odstotkov odzivov na Twitterju negativnih; pojavila se je celo peticija za odstrel
Spletni analitiki ocenjujejo, da je bilo v uri po razkritju novega Batmana več kot 70 odstotkov odzivov na Twitterju negativnih; pojavila se je celo peticija za odstrel "Batflecka". Foto: YouTube
"Bog mi pomagaj, če bom še kdaj posnel film, v katerem kaj eksplodira," je pred leti izjavil Affleck. "Če me boste videli v filmu, v katerem stvari eksplodirajo, boste vedeli, da sem izgubil ves svoj denar."

Ben Affleck je včeraj v pogovorni oddaji Late Night With Jimmy Fallon spregovoril o tem, kako sam gleda na "afero", ki se je med oboževalci trilogije Vitez teme razplamtela v trenutku, ko se je razvedelo, da bo v nadaljevanju Jeklenega moža ob Henryju Cavillu (Superman) Batmana igral prav on.

"Poklicali so me (iz studia Warner, op. n.) in me vprašali, ali hočem vlogo. Mislil sem si: No, nimam jih več 25, stari. Ste prepričani?" je Ben povedal Fallonu. Tehtnico je prevesilo šele to, da je videl Snyderjevo reinterpretacijo lika, ki je čisto drugačna (a "briljantna") različica Batmana od tistega, ki sta ga Christopher Nolan in Christian Bale ustvarila za trilogijo Vitez teme.

Ko je bilo enkrat dogovorjeno, da bo v filmu nastopil, so studijski šefi Afflecka menda celo posvarili, da ga najverjetneje čaka cela drama: "Poglej, radi bi te posvarili, ljudje grejo doživeto skozi ves proces, kar zna biti naporno, so mi rekli. 'Kaj mislite s tem?' In potem so mi pokazali, kakšne komentarje so na spletu dobivali drugi igralci, ko so jih zasedli v podobne vloge."

"Poslali so mi odzive v zvezi z igralci, ki so se pozneje izvrstno odrezali, in šli so nekako takole: "Ubijjjjjj gaaaaaa!" Ne moreš tega govoriti, preden film izide. Pomembno je, kaj misliš, ko si film enkrat videl."

Kljub temu je bil prepričan, da bo kos vsem sovražnim komentarjem na svoj račun: "Saj sem velik fant. Reli so mi, naj nekaj dni ne grem na splet ... Ampak prenesem sranje. Žilav sem. Ko sem prebral objavo novice, je bil pod njo že prvi komentar, ki je bil samo 'NEEEEEEEE!"

Očitno izjemno pretresljiva vest, da bo novi Batman Ben Affleck, je v medije prišla 22. avgusta. Odzivi so zasedli cel spekter: od navdušenih ("WTF! Ben Affleck je Batman?! Genialno", je tvitnil igralec Josh Gad) do posmehljivih ("Res se veselim, da bo Affleck Batmanu vnesel enako globino in resnobnost, kot ju je v Daredevila in Gigli," je bil zajedljiv Wil Wheaton.)