Zgodovinsko klasiko o judovskem princu, ki se maščuje po osvoboditvi iz suženjstva, je leta 1959 posnel William Wyler. Foto: Warner Brothers
Zgodovinsko klasiko o judovskem princu, ki se maščuje po osvoboditvi iz suženjstva, je leta 1959 posnel William Wyler. Foto: Warner Brothers

Snemanje nove različice zgodovinskega spektakla o Benu Huru z britanskim igralcem Jackom Hustonom v glavni vlogi je potekalo v studijskem kompleksu Cinecitta v Rimu. V ta namen so za prizorišče slavne dirke z vozovi zgradili 500 metrov dolgo areno. Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, se je igralski zasedbi filma, ki bo stal 90 milijonov evrov, pridružil tudi oskarjevec Morgan Freeman.

Toby Kebbell, znan iz filma Planet opic: revolucija, je upodobil nasprotnika Bena Hura Messalo, njegovo ženo Esther pa Iračanka Nazanin Boniadi. Za snemanje so angažirali 1.800 statistov. Za nekatere prizore je kazahstanski režiser Timur Bekmambetov izbral južnoitalijansko mesto Materia, v katerem je leta 2004 Mel Gibson posnel Kristusov pasijon.

Ben Hur tudi za nove generacije
"Mnogi mladi poznajo film Ben Hur Williama Wylerja iz leta 1959 zgolj s televizije. V mnogih državah sveta, kot sta Rusija in Kitajska, pa zgodba ni znana. Zato smo se odločili za novo različico," je italijanskim medijem pojasnil producent Sean Daniel.

Koscenarist John Ridley se je po producentovih besedah osredotočil predvsem na družinska razmerja, moč vere in spravo, medtem ko je prvotni film poudaril zlasti maščevanje.

Novi Ben Hur prihaja v slovenske kinematografe 25. avgusta.