John Travolta, ki je nazadnje odigral vlogo agenta FBI v filmu From Paris with Love, bo postal mafijski šef Gotti v filmu Gotti: Three Generations, ki naj bi v dvorane prišel leta 2013. Foto: EPA
John Travolta, ki je nazadnje odigral vlogo agenta FBI v filmu From Paris with Love, bo postal mafijski šef Gotti v filmu Gotti: Three Generations, ki naj bi v dvorane prišel leta 2013. Foto: EPA
John Gotti
Leta 1940 rojeni John Joseph Gotti je bil ameriški mafijec, ki je zaslovel kot šef newyorške kriminalne družine Gambino. Prijel se ga je vzdevek Teflonski Don, ker jim ga v osemdesetih letih na sodišču kljub mnogim poskusom ni uspelo obsoditi za zločine. Gottija so leta 1992 obsodili zaradi petih umorov, načrtovanja umorov, izsiljevanja in drugih nečednosti. Obsojen je bil na dosmrtno zaporno kazen. Umrl je v zaporu leta 2002 zaradi raka na grlu. Foto: EPA

Travolta bo s sodelovanjem družine Gotti upodobil Teflonskega Dona v filmu Gotti: Three Generations, o katerem bodo več razkrili v New Yorku 12. aprila.

Travolta namesta Stallona
O podrobnostih projekta se je Travolta že januarja pogovarjal na napol javni večerji v Los Angelesu z Gottijevim sinom Johnom "Juniorjem" Gottijem, filmskim producentom in nekdanjim kaznjencem Marcom Fiorejem in režiserjem Nickom Cassavetesom. "Travolta je pravi človek. Ko gledaš film s Travolto, nikoli ne gledaš Johna Travolte. John Gotti starejši je ikona. Moraš biti pravi igralec, da lahko postaneš John Gotti starejši," je 57-letnemu Travolti naklonjen producent Fiore.
Film bo med drugim pripovedoval o zapletenem odnosu med mafijskim šefom Johnom Gottijem starejšim, ki je leta 2002 v starosti 61 let umrl v zaporu, in njegovim sinom, ki naj bi se umaknil iz mafijskih poslov. Gotti mlajši je za vlogo očeta v filmu na koncu izbral Travolto namesto Sylvestra Stallona. Stallone se namreč ni želel popolnoma prepustiti vodstvu Juniorja, ki naj bi prevzel kriminalni imperij od svojega očeta. Junior trdi, da se je že davno umaknil iz mafijskih poslov.
James Franco prelep za Juniorja?
"To ni samo film, to je del ameriške zgodovine. Prvič imamo ekskluzivno zgodbo, ki so jo povedali John Gotti Junior in člani njegove družine," je dodal producent Fiore in s tem še spodbudil govorice, da verjetno ne bo šlo za najbolj objektivno filmsko pripoved. Nekateri filmski poznavalci so film označili celo za rahlo smešnega, saj naj bi mlajšega Gottija menda igral priljubljeni 32-letni igralec James Franco, ki je "dvajsekrat lepši kot Junior".

Vse novice v povezavi s filmom Gotti: Three Generations, ki naj bi izšel leta 2013, kar precej dišijo po oglaševalski potegavščini in pretiravanju, da bi vzbudili čim več zanimanja za film. Oglasil se je celo dolgoletni sovražnik družine Gotti, Curtis Sliwa, in v mafijskem stilu Travolto opozoril z zloveščo napovedjo. "Če se na snemanju z Johnom Gottijem Juniorjem Travolta ne bo izkazal, se mu lahko zgodi, da bo v postelji našel konjsko glavo," je povedal Sliwa in namignil na slavni prizor iz Botra, ki se mu po do zdaj znanih informacijah o Travoltovem projektu še ni treba ravno bati za naziv najboljšega mafijskega filma.

John Gotti je postal mafijska ikona, newyorška skupina Fun Lovin' Criminals mu je leta 1997 celo posvetila pesem King Of New York (Kralj New Yorka), v katerem pozivajo h Gottijevi izpustitvi. Videospot King Of New York si oglejte spodaj.