Foto:
Foto:

Sploh pa je Lolita stara 12 in je vprašanje zapeljevanja odveč.

Iva Krajnc
Iva Krajnc o novi vlogi v filmu Prehod

Prva klapa filma Prehod (režira ga Boris Palčič) je padla pred tednom dni, vendar pa se je Iva filmski ekipi pridružila nekoliko kasneje, tako da je za njo šele prvi snemalni dan. Ob tej priložnosti smo izkoristili enega redkih dni, ko igralke niso čakale ne odrske luči ne kamera, in jo povabili v MMC-jevo spletno klepetalnico.

Lolita kot poseben izziv
Med Ivinimi soklepetalci je zbudila zanimanje zlasti njena prelevitev v 12-letno Lolito na odru MGL-ja. Na vprašanje, če je imela s pripravami na vlogo kakšne težave, je igralka povedala, da je bilo težav kar precej. "Že sama tematika obsega veliko literature, ki je seveda ne moreš zaobjeti, ampak se seveda trudiš. Je izziv."

Bralci pa so se tudi podrobneje poglobili v zgodbo in odnos med Lolito in Humbertom. Kot je v kleptu zaupala igralka, sama zgodbo razume s stališča Lolite. Pravi, da deklica simpatizira s starejšim moškim, preizkuša svoje meje in je pri tem izdana. Spogledljivost in preračunljivost pa razume kot posledico preživetja. "Sploh pa je Lolita stara 12 in je vprašanje zapeljevanja odveč," je še dodala.



O novi vlogi, pustovanju in še čem
Ivo Krajnc, ki je na vprašanje, kaj bi bila po poklicu, če ne bi bila igralka, odgovorila, psihiatrinja, že konec tega tedna čaka nov snemalni dan novega slovenskega trilerja, v katerm nastopa ob Juretu Ivanušiču. Njen obisk na MMC-ju smo izkoristili tudi zato, da smo jo povprašali kaj več o njeni novi vlogi, o spopadanju s trilerjem, zanimalo pa nas je tudi, v koga ali kaj se namerava preleviti za pusta. Kaj nam je povedala, lahko preverite v priloženi videonovici.


Kdaj lahko film Prehod pričakujemo v kinematografih? Konec snemanja je predviden 6. marca, premiero pa naj bi doživel jeseni na 11. festivalu slovenskega filma v Portorožu.

M. K.

Sploh pa je Lolita stara 12 in je vprašanje zapeljevanja odveč.

Iva Krajnc
Iva Krajnc o novi vlogi v filmu Prehod