67-letni igralec je dan pred razkritjem Lise Gentile enemu od paparacev pred kamero povedal, da
67-letni igralec je dan pred razkritjem Lise Gentile enemu od paparacev pred kamero povedal, da "je podal svojo javno izjavo, zdaj pa naj domine padejo, kot pač bodo". Foto: AP
Sorodna novica Igralca Chrisa Notha sta dve ženski obtožili posilstva

Kantavtorica Lisa Gentile pravi, da jo je Chris Noth grabil in na silo poljubljal v njenem newyorškem stanovanju; pred tem sta se spoznala v restavraciji Da Marino na Manhattnu, torej na lokaciji, kjer naj bi napadel še eno od žensk, ki so spregovorile o svojih izkušnjah.

Lisa Gentile se spominja, da so se njene poti z igralčevimi križale leta 1998, ko sta bila oba redna gosta restavracije. Nekega večera leta 2002 ji je ponudil prevoz domov in jo potem prosil, ali si lahko ogleda njeno stanovanje. Tam jo je potisnil ob kuhinjski pult, jo na silo poljubljal in jo grabil za prsi, trdi glasbenica. "Slinil se je po meni in zelo hitro mi je postalo neprijetno. Bil je vse nasilnejši," je povedala na novinarski konferenci. "Odrivala sem njegove roke, poskušala sem ga pripraviti do tega, da bi nehal. On pa je moje roke tiščal proti svojemu penisu." Ko se ji je uspelo izviti, se je Noth "silno razjezil in jo začel zmerjati". "Oddivjal je iz mojega stanovanja."

Sorodna novica Igralke iz serije Seks v mestu podprle ženski, ki sta Chrisa Notha obtožili posilstva

Utišati jo je poskušal z grožnjami
Naslednje jutro jo je poklical po telefonu in ji zagrozil, da bo, če bo komu pripovedovala o incidentu prejšnje noči, uničil njeno kariero in ji onemogočil delo v šovbiznisu. "Bala sem se javnega razkritja zaradi Nothovega vpliva in njegovih groženj moji karieri," pravi danes. Zdaj je sklenila spregovoriti v podporo anonimnim ženskam, ki so Notha obtožile v zadnjih tednih, in da bi pozvala k spremembi zakona o zastaranju primerov spolnega nasilja.

Pred Liso Gentile so Notha spolnih napadov oz. posilstva obtožile tri ženske; incidenti naj bi se zgodili med letoma 2004 in 2015. Igralec je obtožbe opisal kot "kategorično neresnične". "Zgodbi bi bili lahko iz obdobja pred 30 dnevi ali pa pred 30 leti – ne vedno pomeni ne –, ampak te meje nisem nikoli prestopil. Vsa srečanja so bila soglasna. Težko je ne opaziti, kdaj so te zgodbe prišle na dan."

Igralka Zoe Lister-Jones, ki je z Nothom nastopila kot gostujoča zvezda v seriji Zakon in red, je prav tako razkrila svojo izkušnjo: Noth naj bi bil na snemanju pijan, tudi njo pa je spolno nadlegoval.

Televizija CBS je medtem potrdila, da Noth odhaja iz igralske zasedbe serije Pravičnica (The Equalizer), v kateri nastopa ob Queen Latifah. Videli ga bomo lahko še v eni epizodi nove sezone, ki je bila že posneta, v nadaljevanju pa ne bo več prisoten. Kako bodo ta odhod pojasnili v seriji, še ni znano.