Chris Noth in Sarah Jessica Parker na premieri serije Kot bi mignil ... pred dnevi v New Yorku. Foto: AP
Chris Noth in Sarah Jessica Parker na premieri serije Kot bi mignil ... pred dnevi v New Yorku. Foto: AP

"Šopek" igralk je v skupni izjavi na družbenih omrežjih, ki jo je objavila Cynthia Nixon, zapisal, da so "zelo užaloščene" zaradi teh obtožb. "Podpiramo ženske, ki so se razkrile in delile te boleče zgodbe. Zavedamo se, da je bila to težka odločitev, zato jim javno izražamo pohvalo," so zapisale.

67-letni Noth, ki v serijah igra očarljivega "Živino" in življenjsko ljubezen Carrie, ki jo upodablja Sarah Jessica Parker, vse obtožbe zanika in trdi, da so bili spolni odnosi z omenjenima ženskama vzajemni. Kljub temu so mu zaradi obtožb mnogi obrnili hrbet. Tako so ga ustvarjalci serije The Equaliser, v kateri trenutno nastopa, že odpustili. Podjetje s športno opremo Peloton pa je umaknilo reklamne plakate z njegovo podobo.

Noth je nastopal še v nadaljevankah Zakon in red: Zločinski naklep in Dobra žena. Foto: AP
Noth je nastopal še v nadaljevankah Zakon in red: Zločinski naklep in Dobra žena. Foto: AP

Uradne prijave nista podali

Ženski, ki sta zgodbi o domnevni spolni zlorabi zaupali reviji The Hollywood Reporter, se predstavljata pod psevdonimoma Zoe in Lily. Dejali sta, da je njune rane ponovno odprlo to, da sta igralca videli v seriji Kot bi mignil ..., zato sta se odločili, da bosta javno spregovorili.

"Zoe", ki je danes stara 40 let, trdi, da jo je igralec posilil na njenem domu v Hollywoodu leta 2004, ko ji je bilo 22 let. Danes 31-letna "Lily" pa pravi, da jo je Noth posilil v New Yorku leta 2015, ko je bilo njej 25 let, njemu pa 60.

Noth je obtožbe zavrnil kot "kategorično neresnične". "Zgodbi bi bili lahko iz obdobja pred 30 dnevi ali pa pred 30 leti – ne vedno pomeni ne –, ampak te meje nisem nikoli prestopil. Vsa srečanja so bila soglasna. Težko je ne opaziti, kdaj so te zgodbe prišle na dan. Ne vem zagotovo, zakaj so se pojavile zdaj, nekaj pa vseeno vem: teh žensk nisem napadel," je zapisal 67-letni igralec. Losangeleška policija je sporočila, da niso začeli preiskave, ker za zdaj še niso prejeli uradne prijave.

Noth je sicer od leta 2012 poročen z igralko Taro Wilson, s katero imata dva otroka.