Clint Eastwood kljub pozni starosti svoje kariere še ne namerava zaključiti. Foto: EPA
Clint Eastwood kljub pozni starosti svoje kariere še ne namerava zaključiti. Foto: EPA

Osrednja zgodba filma se osredotoča na sojenje, kjer eden izmed porotnikov ugotovi, da je morda kriv za žrtvino smrt. Porotnik, ki ga igra britanski igralec Nicholas Hoult, se tako znajde pred moralno dilemo, ali bo razkril resnico in s tem spremenil razsodbo porote, ali pa obsodil nedolžnega človeka.

Eastwood je zaslovel z vlogo v trilogiji Dolarji kralja špageti vesternov Sergia Leone Foto: IMDb
Eastwood je zaslovel z vlogo v trilogiji Dolarji kralja špageti vesternov Sergia Leone Foto: IMDb

Tožilko bo igrala avstralska igralka Toni Collette, pri filmu pa bosta sodelovala tudi kanadski zvezdnik Kiefer Sutherland in ameriška igralka Zoey Deutch.

Priprave na snemanje so se začele že junija, vendar je bilo snemaje pozneje ustavljeno zaradi dvojne stavke scenaristov in igralcev v Hollywoodu. Snemanje se je nato nadaljevalo novembra po zaključku stavke, film pa je v kinih pričakovan prihodnje leto.

Od igralca do režiserja
Eden najbolj ikoničnih kavbojev filmske zgodovine in kar štirikratni dobitnik oskarja je v svoji bogati karieri režiral več kot 40 filmov, med drugim slavne Punčka za milijon dolarjev, Neoproščeno, Dobri, umazani, zli in Skrivnostna reka.

Sorodna novica Clint Eastwood: 90 let hollywoodske ikone in vsaj še prgišče filmov pred njim

Svojo kariero je začel kot igralec, zaslovel pa je z vlogo "moža brez imena" v trilogiji Dolarji znamenitega režiserja špageti vesternov Sergia Leona, ki jo med drugim odlikuje tudi nepozabna glasba Ennia Morriconeja. Njegova druga ikonična vloga je policist Harry Callahan iz serije Umazani Harry, nato pa se je leta 1971 s Strah v noči predstavil tudi kot režiser in tako v kombinaciji z igro nadaljeval svojo kariero vse doslej.

Zadnji film? To pa že ne.
Čeprav je napovedal konec igralske kariere po filmu Gran Torino (2008), pa je od takrat posnel že več filmov, med drugim Znova v igri leta 2012 in Tihotapca leta 2018, njegov zadnji film pa je Joči, mačo iz leta 2021, v katerem je odigral tudi glavno vlogo.