Igralski legendi sta nazadnje sodelovali pri kriminalki Righteous Kill in prav bi bilo, da (si) popravita grenak priokus ne prav posrečenega filma. Foto: Reuters
Igralski legendi sta nazadnje sodelovali pri kriminalki Righteous Kill in prav bi bilo, da (si) popravita grenak priokus ne prav posrečenega filma. Foto: Reuters

"Snemalo se bo ... Najverjetneje enkrat v prihodnjem letu," je De Niro potrdil v intervjuju za Digital Spy, ki ga je opravil v kontekstu promocije svojega novega filma, Pripravnik. "Počasi, počasi se vse postavlja na svoje mesto."

O filmu se v Hollywoodu šušlja že dalj časa in prav Robert de Niro je bil tisti, ki je pred časom izjavil, da imajo v ekipi tudi Ala Pacina in Joeja Pescija - kar pomeni, da je projekt tako rekoč enciklopedija vseh živih legend gangsterskega filma.

Scenarij I Heard You Paint Houses (Slišal sem, da pleskaš hiše), ki se ga je doslej navajalo z delovnim naslovom The Irishman, je nastal po predlogi knjige Charlesa Brandta "o največjem mafijskem umoru v zgodovini", umoru Jimmyja Hoffe. Naslov je v resnici metafora, in to zelo nedvoumna: pleskati hišo pomeni ubiti človeka; "barva" je namreč kri, ki brizgne po tleh in po stenah.

Robert De Niro bo igral zloglasnega mafijca Franka Sheerana, ki so ga klicali tudi "Irec". Z zadnje platnice knjige izvemo: "V obdobju skoraj petih let posnetih intervjujev je Frank Sheeran Charlesu Brandtu priznal, da je opravil več kot 25 umorov za mafijo in za svojega kolega Jimmyja Hoffo." (Ubijanja se je priučil v vojski, saj je kar 411 dni druge svetovne vojne preživel na bojišču.)

De Niro je v preteklosti že izjavil, da "se tega filma zelo veseli" - najbrž bolj kot Pripravnika, zaradi katerega je pred kratkim jezno odkorakal z intervjuja. Novinarka ga je namreč vprašala, "kako se odvrne od tega, da ne bi igral na avtopilotu", v čemer je igralec videl prikrito žalitev.