Kot so producenti napovedali že pred nekaj leti, nastaja film po Richardovem izvirnem scenariju, ki temelji na njegovem prijateljstvu in sodelovanju s pevcem in celotno skupino INXS, pa tudi na obširnih raziskavah in pogovorih z njegovo družino. Foto: AP
Kot so producenti napovedali že pred nekaj leti, nastaja film po Richardovem izvirnem scenariju, ki temelji na njegovem prijateljstvu in sodelovanju s pevcem in celotno skupino INXS, pa tudi na obširnih raziskavah in pogovorih z njegovo družino. Foto: AP
Michael Hutchence z igralko Patsy Kensit na MTV-jevi podelitvi glasbenih nagrad v Parizu leta 1995.
Michael Hutchence z igralko Patsy Kensit na MTV-jevi podelitvi glasbenih nagrad v Parizu leta 1995. Foto: AP
INXS
Po Hutchenceovi smrti se je skupina začasno umaknila z odrov, nato pa preživela nekaj tranzicijskih let z različnimi gostujočimi pevci (na fotografiji s Terenceom Trentom D'Arbyjem leta 1999). Foto: EPA

Dokumentarec o glasbeniku, čigar truplo so leta 1997 v nejasnih okoliščinah našli v sydneyjski hotelski sobi, nastaja pod okriljem glasbene založbe Universal Music in produkcijske hiše Passion Pictures.

Lowenstein je posnel tudi večino koncertnih filmov skupine, prav tako pa režiral edino Hutchenceovo glavno filmsko vlogo - leta 1986 je kot zasvojen pankovski pevec nastopil v njegovem filmu Dogs in Space.

Glasbenik, ki je za seboj pustil neprecenljivo dediščino
Kot pravi režiser, želi gledalce dokumentarca popeljati na večletno "potovanje v srce in dušo tega kompleksnega, plahega, poetičnega in izjemno karizmatičnega človeka". Pri Universal Music Group napovedujejo film kot zgodbo o glasbenem geniju, ki je svoji skupini priskrbel svetovno slavo, sam pa doživel bridek konec. Po besedah direktorja založbe Davida Blackmana bo dokumentarec prinesel portret človeka, ki je za seboj pustil neprecenljivo glasbeno in kulturno dediščino.

"Zavedajoč se, da imamo dostop do vsakogar in vsega, potrebnega za uresničitev takšnega filma, zagotavlja, da zmoremo povedati zgodbo na najbolj resnicoljuben in avtentičen način," pa je po poročanju revije Variety o projektu dejal John Battseka iz produkcijske hiše Passion Pictures.

Avstralska skupina, ki je slavo žela predvsem v osemdesetih in devetdesetih letih, je v karieri prodala več kot 45 milijonov plošč. Za najuspešnejšega velja Kick iz leta 1987, omeniti pa velja še Listen Like Thieves in X ter skladbe, Never Tear Us Apart, What You Need, Need You Tonight, Devil Inside, New Sensation in Suicide Blonde.

Hutchence, ki je bil glavna atrakcija skupine, je slovel po številnih ljubezenskih aferah s priznanimi igralkami, manekenkami in glasbenicami, med katerimi je bila tudi Kylie Minogue. Trpel naj bi za depresijo, zaradi katere se je pogosto zatekal k mamilom in alkoholu. Umrl je 22. novembra leta 1997 v nepojasnjenih okoliščinah, star je bil 37 let. Mrliški oglednik je njegovo smrt razglasil za samomor.

Na odru zadnjič leta 2012
Hutchenceovi bližnji pa verjamejo, da je bila posledica nesreče, povezane z erotično asfikciacijo. Preostali člani so se po tragičnem dogodku začasno umaknili z odrov, prestali nekaj tranzicijskih let z različnimi gostujočimi pevci, novembra leta 2012 pa po 35 letih delovanja razglasili dokončno slovo.