Čeprav je programski direktor HBO-ja Casey Bloys še junija zavračal ugibanja, češ da ni bilo
Čeprav je programski direktor HBO-ja Casey Bloys še junija zavračal ugibanja, češ da ni bilo "nobenih pogovorov" o razširitvi miniserije, ki je bila pravzaprav zaključena enota, pa različni člani ekipe v intervjujih vedno znova načenjajo možnost nadaljevanja. Foto: HBO
Sorodna novica Mare iz Easttowna

Kate Winslet, ki je za vlogo malce osamljene in odljudne, a zelo nadarjene detektivke iz okolice Philadelphie osvojila emmyja, je v nedavnem intervjuju za Guardian povedala, da bi druga sezona, če bi jo snemali, prav gotovo odražala krizo v družbi, ki jo je zanetila pogostost policijskega nasilja in neetičnega ravnanja.

"Ne moremo se pretvarjati, da te stvari ne obstajajo"
"Ne vem, ali bom še enkrat igrala Mare,"
je na to temo povedala Kate Winslet. "Ampak če bi snemali drugo sezono, bi se v naši zgodbi prav gotovo znašle grozote, ki obstajajo v policijskih vrstah na obeh straneh Atlantika. Stoodstotno. Ne moremo se pretvarjati, da te stvari ne obstajajo." (Pogovor se je v tem trenutku izrecno vrtel okrog umorov Georgea Floyda v ZDA in Sarah Everard v Veliki Britaniji.)

"Grozljivo je, kaj ni?" je še dodala. "Ta trenutek v času je pošasten. Saj vidite, da ne najdem pravih besed, ker se počutim tako izdano in nemočno. Ta trenutek moramo obrniti v nekaj pomenljivega. Svoje glasove moramo uporabiti v dobro vseh, ki glasov nimajo. Zame so zdaj pomembne določene stvari, ki mi v dvajsetih ne bi padle niti na pamet."

Poleg serije nasilnih umorov je miniserija Mare iz Easttowna raziskovala tudi teme materinstva, krivde in odpuščanja. Foto: HBO
Poleg serije nasilnih umorov je miniserija Mare iz Easttowna raziskovala tudi teme materinstva, krivde in odpuščanja. Foto: HBO

Kate Winslet, ki je bila pri miniseriji tudi izvršna producentka in ne samo igralka, je že poleti v intervjujih namigovala, da ima avtor serije Brad Ingelsby "nekaj zelo kul idej" za drugo sezono, če bi se zanjo dogovorili. "Ko je bilo snemanja konec, smo si rekli: 'O, hudiča, tega se ne gremo nikoli več.' Če bodo pri HBO-ju načeli vprašanje druge sezone, moramo vsi kategorično zavrniti. Absolutno ni načina, da bi to izpeljali," je povedala takrat. "Potem pa se je začel pogovor: Bi bilo mogoče ... ? Še posebej, ker so bili odzivi tako pozitivni ... Kar se zgodbe tiče, ima Brad nekaj zelo kul idej. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Tudi sama moram premisliti, ali bom zmogla. Grem lahko še enkrat skozi vse to? Čustveno je bila vloga zame zelo naporna, moram ugotoviti, ali imam v sebi moč, da jo še enkrat ponovim."

Craig Zobel, ki je režiral vseh sedem epizod prve sezone, je za blog Insider sicer komentiral, da mu je všeč, "da je zgodba dobila dokončen zaključek". Je pa vseeno dodal še: "Če bi dovolj oboževalcev to hotelo, mene Mare Sheehan definitivno fascinira in bi mi bilo všeč, če bi jo lahko še videli."

Detektivske serije se da vedno plesti naprej
Brad Ingelsby, ki je znan predvsem po drami Zunaj igrišča, zagotovo misli, da bi bilo vse skupaj izvedljivo. "Mare je detektivka, vedno imaš to vstopno točko lahko dobi nov primer," je pojasnil za spletni portal Parade. "To lahko odpre vrata za drugo sezono. Ta hip pa še ne vem, kaj bi ta primer bil, zakaj bi bil zanimiv in kako bi vpletel ljudi v mestu. Prva sezona je bila tako čustveno potovanje v Marino življenje, da bi ji morali v drugi dati nekaj, kar ne bi samo ponavljalo tem iz prve sezone."