Iztrebljevalec 2049. Foto: IMDb
Iztrebljevalec 2049. Foto: IMDb

Pri Amazonu obljubljajo, da bo televizijska serija "podprla intelekt, teme in duha svojih filmskih predhodnikov". Serija Iztrebljevalec 2099 je glede na napovedi predvidena kot nadaljevanje filma iz leta 1982, ki ga je režiral Ridley Scott, in njegovega nadaljevanja iz leta 2017, naslovljenega Iztrebljevalec 2049 v režiji Denisa Villeneuva.

Sorodna novica Filmska recenzija: Iztrebljevalec 2049

Serija bo imela 10 epizod, je poročal BBC. "Za Iztrebljevalca smo že napisali pilotno različico in osnutek scenarija. Torej, Iztrebljevalca že predstavljamo kot televizijsko serijo, prvih deset ur," je povedal Scott.

Iz Alcon Entertainmenta, ki ima pravice za Iztrebljevalca, je scenaristka Silka Luisa ustvarila "provokativno zgodbo" za prihajajočo serijo, piše The Guardian. "Zavedamo se, da imamo zelo visoka merila, ki jih moramo izpolniti s tem naslednjim nadaljevanjem. V sodelovanju s Silko in našimi partnerji pri Amazonu ter Scott Free Productions upamo, da bomo lahko dosegli ta standard in navdušili občinstvo z naslednjo generacijo Iztrebljevalca," sta sporočila Andrew Kosove in Broderick Johnson, soizvršna direktorja in soustanovitelja Alcona.

Vernon Sanders, vodja Amazon Studios, je Scottov film iz leta 1982 označil za "enega največjih in najvplivnejših znanstvenofantastičnih filmov vseh časov". "Počaščeni smo, da lahko predstavimo to nadaljevanje franšize Iztrebljevalec, in prepričani, da bo Iztrebljevalec 2099 v sodelovanju z Ridleyjem, Alcon Entertainment, Scott Free Productions in izjemno nadarjeno Silko Luiso ohranil intelekt, teme in v duhu svojih filmskih predhodnikov," je dejal Sanders.

Amazon je sicer februarja letos naznanil, da pripravlja serijo Iztrebljevalec 2099. Prva sezona te znanstvenofantastične stvaritve bo glede na napovedi znašala 465 milijonov dolarjev.

Sorodna novica Iztrebljevalec 2049

Izvorni Iztrebljevalec iz leta 1982, posnet po romanu Philipa K. Dicka iz leta 1968 Ali androidi sanjajo električne ovce, je bil postavljen v Los Angelesu leta 2019. Dogajanje nadaljevanja v režiji Villeneuva pa je postavljeno tri desetletja pozneje. V nadaljevanju je moral policist K razrešiti skrivnost, ki utegne ostanek civilizacije spremeniti v kaos. Ključ do rešitve pa je tudi v iskanju iztrebljevalca replikantov Ricka Deckarda, ki je pred tridesetimi leti skrivnostno izginil.

Tako v prvem kot drugem filmu je v vlogi iztrebljevalca nastopil Harrison Ford. V nadaljevanju filma je tisti, ki se je spopadal z replikanti, Ryan Gosling kot policist K. Novembra lani je premiero doživela še animirana serija s 13 epizodami, ki temelji na Iztrebljevalcu iz leta 1982 in nosi naslov Iztrebljevalec: Črni lokvanj, a je požela precej mlačne kritike.