Novo sezono ene najbolj priljubljenih televizijskih nadaljevank Igre prestolov bodo začeli snemati v Dubrovniku konec januarja, in sicer na glavni ulici v starem mestnem jedru Stradun. Foto: EPA
Novo sezono ene najbolj priljubljenih televizijskih nadaljevank Igre prestolov bodo začeli snemati v Dubrovniku konec januarja, in sicer na glavni ulici v starem mestnem jedru Stradun. Foto: EPA
Igra prestolov
Dubrovnik v nadaljevanki predstavlja Kraljevi pristanek, glavno mesto Sedmih kraljestev in oporišče družine Lannister. Foto: HBO/Promocijsko gradivo

Na snemanju v Dubrovniku, ki je večkrat gostil filmske ustvarjalce Igre prestolov (Game of Thrones), naj bi se pojavila večina glavnih igralcev, vključno s Kitom Haringtonom, ki upodablja Jona Snowa, poroča hrvaški časopis Jutarnji list.

Osma in hkrati tudi sklepna sezona
Napovedujejo, da se filmska ekipa ameriške kabelske mreže HBO vrača v Dubrovnik zaradi tridnevnega snemanja dela osme in hkrati sklepne sezone, ki bo na sporedu leta 2019.

Produkcija se je sicer začela lanskega oktobra, snemanje pa naj bi trajalo do sredine tega leta. Casey Bloys, programski vodja HBO-ja, je napovedal, da bo - kot poskus izogiba vnovičnim hekerskim vdorom in razkritju končnega razpleta - posnetih več različnih zaključkov serije.

Dubrovnik kot Kraljevi pristanek
V Jutranjem listu so navedli še, da bo snemanje na glavni ulici v starem mestnem jedru Stradun. Dubrovnik sicer predstavlja Kraljevi pristanek, glavno mesto Sedmih kraljestev in oporišče družine Lannister. Nadalje beremo še, da je Igra prestolov okrepile turistično ponudbo Dubrovnika.

Skoraj četrt milijona turistov, privržencev nadaljevanke Igra prestolov
Po snemanju druge sezone leta 2012 je v naslednjih treh letih v mesto prišlo dodatnih skoraj 245.000 turistov, ki so si želeli ogledati lokacije snemanja nadaljevanke v najbolj južnem hrvaškem mestu.

Producenti nadaljevanke so za snemanja na Hrvaškem porabili približno 126 milijonov evrov, še poroča Jutranji list.