Melody: glavni igralki Lucie Debay in Rachael Blake sta za prepričljiv nastop prejeli nagrado na festivalu v Montrealu. Foto: Kinodvor
Melody: glavni igralki Lucie Debay in Rachael Blake sta za prepričljiv nastop prejeli nagrado na festivalu v Montrealu. Foto: Kinodvor
Ganljivo in humorno zgodbo o odraščanju Hitra hoja je posnel režiser Dekleta z zmajskih tatujem Niels Arden Oplev, v filmu pa med drugim nastopata igralca iz priljubljene TV-serije Oblast Sidse Babett Knudsen in Pilou Asbaek. Foto: Kinodvor


IFFR Live je edinstven dogodek, ki gledalcem po Evrope ponuja priložnost, da se udeležijo pomembnega mednarodnega filmskega festivala kar s sedeža svojega najljubšega kinematografa. Kinodvor tako hkrati s filmskim festivalom v Rotterdamu prinaša premieri dveh novih filmov, ki bosta na sporedu s slovenskimi podnapisi.

V ponedeljek ob ob 19.00 bo na sporedu koprodukcijska drama Melody. Da bi uresničila svoje sanje in kupila frizerski salon, se brezdomna mlada Melody odloči, da bo v zameno za veliko vsoto denarja donosila otroka uspešni in premožni Angležinji Emily. V Emilyjini hiši ob morju, kamor se Melody po zanositvi preseli, se med na videz povsem različnima ženskama počasi začne spletati intenzivno razmerje.

V torek ob 19.00 pa bo na ogled danska Hitra hoja. V majhnem podeželskem mestu na Danskem se štirinajstletni Martin pripravlja na formalni vstop v odraslost: prvo obhajilo. Piše se leto 1976, v zraku je glasba in mladino razganjajo hormoni. Sredi vsega tega pa Martinu nepričakovano umre mama. Njena smrt sproži niz dogodkov, ki za vedno spremenijo fantovo življenje, zaznamujejo pa tudi druge prebivalce majhne skupnosti.

Projekcijama bo sledil prenos pogovora z ustvarjalci v živo. Režiserju in igralcem bodo gledalci lahko postavili vprašanja po Twitterju. Pogovori po filmih bodo potekali v angleščini.

Dogodek bo v kinematografih na Nizozemskem, v Italiji, na Poljskem, v Srbiji, Španiji, Veliki Britaniji in Sloveniji. Pri nastanku so sodelovali Fortissimo Films, TrustNordisk, Doc & Film in 44. rotterdamski mednarodni filmski festival. Podprla ga je Evropska komisija.