Nadaljevanka Moji, tvoji, najini bo na ogled  vsak petek od prvega oktobra dalje na 1. programu TVS ob 19.55. Foto: MMC RTV SLO
Nadaljevanka Moji, tvoji, najini bo na ogled vsak petek od prvega oktobra dalje na 1. programu TVS ob 19.55. Foto: MMC RTV SLO
Utrinek iz snemanja
Mladi igralci o svojih vlogah
Barbara Cerar in Sebastian Cavazza o svojih vlogah

Prvega oktobra na male zaslone prihaja nova družinska nadaljevanka Moji, tvoji, najini v režiji Siene Krušič, nastala pa je po scenariju Vedrane Grisogono Nemeša. Središče zgodbe sta dva ločenca, ki imata že vsak svoje otroke, poleg njih pa še enega svojega, kar seveda že samo po sebi prinese dovolj zapletov, ki pa se še bolj prepletejo, ko se pojavita njegova - Blaževa - nekdanja tašča in njen - Polonin - oče.

Mladi igralci o svojih vlogah
Nadaljevanka bo obsegala 35 delov, snemanje so začeli konec julija in do zdaj posneli 25 delov. In če malo namignemo, bomo v 25. delu lahko videli tudi jutranje druženje treh od petih otrok; pianist Leon se, kot kaže, pripravlja na neki preizkus ali nastop, ki ga čaka tega dne, njegovi 'priseljeni sestri' pa ga vsaka na svoj način podpirata (več si lahko ogledate v priloženem videoposnetku) in se mu dobrikata. Mlade igralce smo povprašali, kako so prišli do svojih vlog in kako se z liki poistovetijo. Anže Lajevec, ki igra Leona, je za snemanje nadaljevanke izvedel na glasbeni šoli, kjer se uči klavirja, kar bil tudi eden izmed pogojev za to vlogo. A kot je povedal Anže, je Leonova glavna težava predvsem to, da ob šest let starejšem bratu Gorazdu (Max Čelar) vedno ostaja 'tamau'.

Sprejem Anžeta med igralske vrste nadaljevanke, ki jo bomo lahko gledali vsak petek ob 19.55 na sporedu prvega programa Televizije Slovenija, je pritegnil tudi njegovo mlajšo sestro (iz resničnega življenja) Nežo Lajevec. Ta v nadaljevanki igra Zarjo, Polonino hčerko, torej ne čisto pravo sestro Leona, a kot sta povedala, jima to ni povzročalo težav, morda jima je kvečjemu pomagalo pri snemanju prepirov. Poleg njiju smo na snemanju o njeni vlogi povprašali še Kajo Vidmar, ki igra plesalko Dano. S svojim likom se je glede na to, da je tudi sama plesalka, poistovetila in ji občasno malce avšaste deklice ni bilo težko odigrati. Najmlajši član ekipe Bruno Šparovec Klofutar oziroma dojenček Miško pa je po besedah Barbare Cerar zelo prijazen in netežaven otrok, in je vsem igralcem v veselje igrati z njim.

Zaposlena mama in (malo manj) zaposlen oče
Barbara Cerar igra mamo Polono, uspešno arhitektko, ki tako ali drugače krmari med službo oziroma lovljenjem natečajskih rokov, petimi otroci, kar je seveda kar velik zalogaj, in svojim na poslovnem področju malce manj uspešnim partnerjem Blažem v podobi Sebastiana Cavazze. Poleg tega da Blaža, čeprav tega morda noče priznati, tare to, da je njegova draga poslovno uspešnejša, ga tare tudi, da je njegovo podjetje zaradi krize moralo odpustiti kar nekaj ljudi in da je bilo to odpuščanje prav njegova naloga. Vse to ga na trenutke spremeni tudi v malo koleričnega očeta, kar pa seveda ne pomeni, da slabo skrbi za otroke.
… in še drugi sorodniki
V nadaljevanki nastopata tudi Marjana Brecelj kot Blaževa nekdanja tašča Meta, ki se kar nenadoma pojavi na vratih nove hiše 'koruzniške družinice', in Janez Hočevar, Polonin oče in neuresničena Metina ljubezen iz mladih dni. Družino občasno obiskuje Polonin nekdanji mož Viktor (Peter Musevski), simpatični glasbenik, ki je končno postal slaven, vendar zasebno še vedno neukrotljiv. Da bo vse skupaj še bolj zapleteno, je tu še Blaževa nekdanja žena Valerija (Karin Komljanec), ki je šla na delo v tujino, otroka pa pustila pri njunem očetu, torej "našem" Blažu.

Utrinek iz snemanja
Mladi igralci o svojih vlogah
Barbara Cerar in Sebastian Cavazza o svojih vlogah