Schwarzenegger z avstrijskim kanclerjem Faymannom ob odprtju muzeja v Thalu. Foto: EPA
Schwarzenegger z avstrijskim kanclerjem Faymannom ob odprtju muzeja v Thalu. Foto: EPA
Arnold Schwarzenegger
Arnold Schwarzenegger je v muzeju v Thalu pustil tudi odtis svoje roke in na nagovoru med drugim povedal, da je bila poroka z Mario Shriver, s katero se trenutno ločujeta, ena redkih stvari, ki jih ima v lepem spominu. Foto: EPA
Schwarzenegger je odprl "terminatorski" muzej v Avstriji

Vreme, podobno trenutnemu slovenskemu, je slavnemu igralcu in nekdanjemu guvernerju Kalifornije ponagajalo na slovesnem odprtju muzeja Arnolda Schwarzeneggerja, kjer so po zraku leteli celo šotori in se podirali pulti s pijačo. S 40-minutno zamudo je Schwarzenegger skupaj s sinom Patrickom le prispel in razveselil številne oboževalce.

"Arnie je odprl tudi motoklub v Sloveniji"
Štiriinšestdesetletni Schwarzenegger je ob odprtju odkril tudi bronasti kip, ki ga prikazuje med pregibanjem v telovadni opremi kot mladega športnika, ki se je iz rodnega kraja Thal odpravil v ZDA, postal uspešen igralec v Hollywoodu in bil pri 56 letih izvoljen tudi za guvernerja Kalifornije.

Po poročanju Reutersa je bil na prireditvi tudi slovenski motorist Branko Slikar, oblečen v usnjeno jakno, s sončnimi očali na nosu nad dolgo sivo brado ter bil nad Schwarzeneggerjem navdušen: "Arnold je prvovrsten človek. Odprl je naš motoklub Terminator v Sloveniji. On je številka ena med bodibilderji, številka ena med igralci in številka ena med politiki,"je povedal Slikar in roke s stisnjenimi pesmi dvignil proti nebu.

Ostanite lačni!
Igralec in bivši guverner je v govoru ob odprtju opisal muzej v Thalu kot "simbol volje", ki priča o tem, "da ima vsakdo možnost". "Moja velika želja je, da bi vsak obiskovalec muzeja doumel, da je lahko vsak na svoj način uspešen. Vsak. Ostanite lačni! To je bil eden mojih prvih filmov (Stay Hungry iz leta 1976, op. a.) in to je še vedno moja filozofija. Ta hiša mora nositi to sporočilo," je povedal Schwarzenegger.

Letos je "Arnie" prekinil pogajanja za novi film o Terminatorju in vse ostale hollywoodske projekte in razložil, da se želi posvetiti osebnim zadevam, ki so se zapletle po tem, ko je pred kratkim priznal, da je imel pred trinajstimi leti z gospodinjo "skrivnega" otroka. Zaradi tega škandala so se nekateri ameriški mediji iz njega norčevali tudi z novim vzdevkom – Sperminator.

Schwarzenegger je odprl "terminatorski" muzej v Avstriji