Njegov odvetnik Herve Temime je pojasnil, da je njegova stranka
Njegov odvetnik Herve Temime je pojasnil, da je njegova stranka "šokirana" zaradi obtožb in "v celoti zanika kakršno koli zlorabo, posilstvo oziroma kakršno koli kaznivo dejanje". Foto: Reuters

Danes 73-letni igralec je bil obtožen posilstva in spolnega napada na mlado francosko igralko Charlotte Arnould leta 2018. Obtožbo je sam označil za neutemeljeno.

Glavni pariški tožilec Remy Heitz je danes poudaril, da obstajajo resni dokazi, ki bremenijo Depardieuja, zato ne bodo umaknili obtožbe v primeru, ki ga je sprožila Charlotte Arnould. Primer bo zdaj vrnjen tožilki, ki bo nadaljevala delo, je povedal glavni tožilec, je besede Heitza povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Igralka, ki je bila prisotna v sodni dvorani, odločitve ni želela komentirati, je pa njena odvetnica Carine Durrieu-Diebolt za AFP povedala, da si je oddahnila. Depardieujev odvetnik odločitve ni komentiral.

Sorodna novica Gerard Depardieu obtožen posilstva in spolnega napada na 22-letno igralko

Charlotte Arnould je tožbo proti igralcu vložila poleti 2018. Igralka, ki je bila tedaj stara 22 let, je povedala, da jo je Depardieu dvakrat posilil v svojem razkošnem dvorcu v Parizu. Igralec je bil decembra 2020 obtožen, odrejen mu je bil tudi sodni nadzor, ni pa bil zaprt.

Uvodno preiskavo obtožb posilstva proti danes 72-letnemu Gerardu Depardieuju so leta 2019 prekinili zaradi pomanjkanja dokazov, a so jo znova odprla lani poleti, kar je decembra privedlo do kazenskih obtožb. Vir, seznanjen s primerom, je za AFP povedal, da je francoski zvezdnik star prijatelj dekletove družine.

Nominiran za oskarja
Depardieu je nastopil v več kot 170 filmih, velja za enega najprepoznavnejših francoskih zvezdnikov, s filmi Zelena karta, Mož z železno masko in Pijevo življenje pa je bil uspešen tudi v ZDA.

Gerard Depardieu. Foto: Reuters
Gerard Depardieu. Foto: Reuters

Za vlogo v romantični komediji Zelena karta (1990), kjer je zaigral z Andie MacDowell, je prejel zlati globus, leta 1991 pa je bil nominiran za oskarja za glavno vlogo v filmu Cyrano de Bergerac. Tri leta pozneje pa je odigral glavno vlogo v filmu Abela Ferrare, naslovljenem Welcome to New York (Dobrodošli v New Yorku), ki temelji na spolni aferi padlega francoskega politika Dominiqua Strauss-Kahna.

Sorodna novica Dvojni državljan Gerard Depardieu: "Rusija je velika demokracija"

V znak protesta po rusko državljanstvo
Leta 2013 je zagrozil, da se bo odrekel francoskemu državljanstvu v znak protesta proti zvišanju davkov za najbogatejše, nakar je za državljanstvo zaprosil Rusijo, ki mu je to ugodila. Depardieu je takrat Rusijo oklical za "veliko demokracijo", Vladimir Putin pa mu je potni list izročil na večerji.

Pretekli teden je javno nasprotoval vojni v Ukrajini in apeliral k pogajanjem. "Sem proti tej bratomorni vojni ... Odložite orožje in se pogajajte," je pozval.

Depardieu je bil 25 let poročen s stanovsko kolegico Elisabeth Guignot, s katero je imel dva otroka in od katere se je ločil leta 1996. Še prej, leta 1992, se mu je v zunajzakonski zvezi z manekenko Karine Silla rodila hči Roxanne. Med letoma 1997 in 2005 je bil v zvezi z igralko Carole Bouquet, dokler je ni zapustil zaradi pisateljice Clémentine Igou. Leta 2006 se mu je v kratki romanci s Hélène Bizot rodil sin Jean. Leta 2008 je zaradi pljučnice pri 37 letih umrl njegov najstarejši sin Guillaume Depardieu, prav tako igralec, ki je veljal za enfant terribla francoske igralske scene.